Η Toyota Supra του Elon Musk είναι ό,τι πιο όμορφο και… άσχημο έχετε δει!


Αν είστε οπαδός της Tesla και του Elon Musk τότε είναι σχεδόν σίγουρο ότι μπορείτε να διακρίνετε πίσω από τις τετραγωνισμένες επιφάνειες μιας Toyota Supra την ακαταμάχητη γοητεία του διαφορετικού. Αν δεν ανήκετε στην παραπάνω κατηγορία τότε θα πρέπει να σταματήσετε την ανάγνωση του άρθρου εδώ.

  • 15/12/2020

Μία από τις σημαντικότερες παραστάσεις που έχει δώσει στη ζωή του ο περίφημος Elon Musk ήταν πριν περίπου έναν χρόνο όταν ο Νοτιαφρικανός στάθηκε μπροστά σε έναν μυστηριώδες τετράτροχο που έμοιαζε να έχει βγει μέσα από ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Ο λόγος φυσικά για το Tesla Cybertruck, μια ιδέα που ρίξει στο τραπέζι ο ιθύνον νους της Tesla το 2012 και έφτασε να υλοποιηθεί σχεδόν επτά χρόνια αργότερα.

Το Cybertruck προκάλεσε τεράστια αίσθηση. Όχι για τα άθραυστα παράθυρα των θυρών του που αποδείχθηκαν… εύθραυστα μπροστά στα έκπληκτα μάτια εκατομμύρια λιγότερο ή περισσότερο πιστών της Tesla, αλλά χάρη στον απόκοσμο σχεδιασμό του.

Φυσικά μιλάμε για ένα πρωτότυπο pickup-truck η έκδοση παραγωγής του οποίου μπορεί να μην έχει σχέση με αυτό που είδαμε τον Νοέμβριο του 2019, ωστόσο, ο αντίκτυπος που είχε στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία ήταν τεράστιος.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που μίλησαν για μια σχεδιαστική επανάσταση ενώ άλλοι απέστρεψαν με αποτροπιασμό το βλέμμα τους.

Ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από τη δημιουργία της εικονιζόμενης Toyota Supra -γνωστός και ως flathat3d- ανήκει προφανώς στην πρώτη κατηγορία. Ανήκει σε εκείνους που είδαν πίσω από το… εξωγήινο Tesla Cybertruck μια ευκαιρία η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία να σπάσει τα σχεδιαστικά της δεσμά που την κρατούν φυλακισμένη σε πολύ συγκεκριμένες και ως έναν βαθμό προβλέψιμες φόρμες.

Έτσι, λοιπόν, δεν δίστασε να προσαρμόσει τον σχεδιασμό του εμβληματικού ιαπωνικού sportscar στα μέτρα και τα σταθμά του Tesla Cybertruck. Το αποτέλεσμα -ωραία ή άσχημο θα το αποφασίσετε εσείς- είναι εντυπωσιακό και αρκετό για να τραβήξει την προσοχή μας.

Αυτό που αξίζει να γνωρίζετε είναι ότι και η Ευρώπη διαθέτει το δικό της Cybertruck. Πρόκειται για το Karmann King ή αν προτιμάτε ένα υψηλών προδιαγραφών SUV που οι ίδιο οι δημιουργοί του το περιγράφουν ως Street Fighter και λίαν συντόμως θα έχετε την ευκαιρία να το γνωρίσετε μέσα από το www.caranddriver.gr