Η Toyota θα διαθέτει το Highlander και στην ευρωπαϊκή αγορά


ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΜΙΑ ΑΡΤΙΑ ΓΚΑΜΑ SUV ΛΑΝΣΑΡΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ ΤΗΣ ΣΤΑ ΥΒΡΙΔΙΚΑ SUV.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΤΟΥΟΤΑ
  • 11/5/2020

Το Highlander είναι ένα νέο μεγάλο υβριδικό SUV που θα τοποθετείται πάνω από το RAV4 και θα προσφέρει μεγάλους και άνετους χώρους για έως 7 επιβάτες. Η Toyota ανακοίνωσε την διάθεση του νέου της SUV για τις αγορές της Δυτικής Ευρώπης, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει τέτοια προοπτική και για την ελληνική. Δίχως, ωστόσο, να αποκλείεται μελλοντικά η εμφάνιση του Highlander και στα μέρη μας.

Όπως και να έχει η Toyota καταφέρνει να έχει μια μεγάλη γκάμα από SUV ξεκινώντας από τα μικρότερα Yaris Cross και C-HR (έπεται η Corolla Cross) έως τα RAV4 και Highlander (στην κορυφή παραμένει το διαχρονικό Land Cruiser). Το Highlander έχει μήκος 4.950 mm και οι μεγάλες του διαστάσεις προσφέρουν και 3η σειρά καθισμάτων με εύρος μετακίνησης της 2ης σειράς κατά 180 mm για ευκολία πρόσβασης.

Μάλιστα η Toyota λέει πως στις δύο τελευταίες θέσεις μπορούν να βολευτούν δύο ενήλικες. Το ταμπλό είναι ένα τυπικό μοντέρνο Toyota με μια μεγάλη touch-screen στις 12,3’’ στο μέσο του και ψηφιακά όργανα. Σημειώστε έναν χώρο αποσκευών στα 658 lt, υπάρχει ηλεκτρικό άνοιγμα/ κλείσιμο της πόρτας, ενώ με τα καθίσματα πεσμένα η μέγιστη πρακτικότητα εκτοξεύεται στα 1.909 lt.

Το Highlander παρουσιάστηκε πέρυσι στη Νέα Υόρκη και είναι η 4η γενιά του μοντέλου. Η νέα βασίζεται στην πλατφόρμα TNGA-K και το υβριδικό σύστημα βασίζεται σε έναν βενζινοκινητήρα 2,4 lt κύκλου Atkinson με δύο ηλεκτρικά μοτέρ (ένα μπροστά και ένα πίσω) και συνδυασμένη ισχύ στους 244 PS. Υπάρχει τετρακίνηση AWD-i (All-Wheel Drive-intelligent) και οι μπαταρίες νικελίου-μετάλλου βρίσκονται κάτω από την μεσαία σειρά καθισμάτων. Η μέση κατανάλωση WTP είναι στα 6,6 lt/100 km και η εκπομπή CO2 στα 146 g/km.