Η τροχαία βγάζει από κομβόι μία Mercedes-Benz S-Class


Κατά τους ελέγχους αυτοκινήτων, που γίνονταν στο Αμβούργο, η αστυνομία σταμάτησε ένα ολόκληρο κονβόι γάμου. Τελικά, οι αξιωματικοί κράτησαν μια Mercedes-Benz S-Class.

 
  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 31/10/2018

Ένα ολόκληρο κονβόι αυτοκινήτων στο δρόμο για ένα γάμο έλεγξε η τροχαία το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Αμβούργο. Το Σάββατο (27 Οκτωβρίου 2018) η αστυνομία ενημερώθηκε για αρκετά αυτοκίνητα που είχαν ξεπεράσει το μέγιστο όριο ταχύτητας και επίσης έκαναν θόρυβο με άσκοπα κορναρίσματα και κινητήρες, που... ούρλιαζαν. Αυτά τα οχήματα ανήκαν σε ένα γαμήλιο κονβόι, το οποίο κινούταν μέσα στην κυκλοφορία απρόσεκτα. Σε μία κεντρική οδό τα αυτοκίνητα σταμάτησαν απότομα, πιθανώς για να περιμένουν αυτούς που αργούσαν. Έτσι, η κυκλοφορία έπαψε στο σύνολό της να κινείται. Μάλιστα, αντί το κονβόι να συνεχίσει την πορεία του το συντομότερο δυνατόν, μερικοί επιβάτες βγήκαν από τα αυτοκίνητα και χόρευαν στο δρόμο. Μόνο με τη βοήθεια αρκετών περιπολικών οι αστυνομικοί μπόρεσαν να σταματήσουν το κονβόι και να ελέγξουν κάποια αυτοκίνητα. Σε μια Mercedes-Benz S 350, την οποία αναζητούσε η αστυνομία, στο σύστημα της εξάτμισης είχαν γίνει επεμβάσεις. Αυτό οδήγησε στην άμεση ακύρωση της άδειας κυκλοφορίας της S-Class των 272 PS. Στη συνέχεια, το κονβόι συνέχισε την πορεία του χωρίς άλλα προβλήματα.

Την προηγούμενη μέρα, η αστυνομία είχε ήδη κατασχέσει ένα Hummer H2, το οποίο κυκλοφορούσε ιδιαίτερα θορυβωδώς στην πόλη του Αμβούργου και «είχε σημαντικά ελαττώματα στο σύστημα εξάτμισης». Σύμφωνα με πληροφορίες, το H2 θα συμμετείχε στο προαναφερθέν γαμήλιο κονβόι. Προφανώς, το Hummer προοριζόταν να είναι το όχημα της νύφης και του γαμπρού.

Σημαντικό πολιτικό πρόσωπο του Αμβούργου δήλωσε σχετικά με τις παραπάνω υποθέσεις: «Οι... πειρατές με τα αυτοκίνητα είναι ενοχλητικοί για πολλούς ανθρώπους στην πόλη μας, μερικοί είναι απλώς ενοχλητικοί, μερικοί είναι επικίνδυνοι, μπορούμε να ζήσουμε χωρίς και τους μεν και τους δε, δε θα υποχωρήσουμε στο Αμβούργο και θα βρισκόμαστε συνεχώς πίσω από αυτούς που ενοχλούν. Επίσης, σκεφτόμαστε να αυξηθούν τα πρόστιμα για όσους προκαλούν υπερβολικό θόρυβο.»