Η Vanwall αναστήθηκε για έξι υπέροχα ρετρό μονοθέσια


Πρόκειται για την θρυλική βρετανική ομάδα που πρωταγωνίστησε στην Formula 1 την δεκαετία του 1950 κατακτώντας το πρωτάθλημα κατασκευαστών το 1958.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: VANWALL
  • 19/10/2020

Στο σήμερα η Vanwall ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει στην κατασκευή έξι μονοθεσίων που θα είναι πανομοιότυπα με την σχεδίαση και τις προδιαγραφές της τότε εποχής. Μάλιστα το ένα από αυτά θα είναι όπως εκείνο με το οποίο ο Sir Stirling Moss είχε νικήσει στο Grand Prix του Μαρόκο στις 19 Οκτωβρίου του 1958. Ακριβώς δηλαδή πριν από 62 ολόκληρα χρόνια.

Τα υπόλοιπα πέντε θα προσφερθούν σε ιδιώτες για πώληση και προσωπική χρήση, ενώ το έκτο θα αποτελέσει τον πυρήνα της Vanwall Historic Racing Team, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρίας. Για κάθε αυτοκίνητο θα αφιερωθούν εκατοντάδες (χιλιάδες λένε οι Βρετανοί) εργατοώρες για την κατασκευή και συναρμολόγηση σε συνεργασία με την Hall&Hall στην Αγγλία.

Πηγή ισχύος θα είναι ένας ατμοσφαιρικός κινητήρας 2,5 lt που θα αποδίδει 250 άλογα και θα βασίζεται στα σχέδια του αυθεντικού συνόλου. Φυσικά κάθε κατασκευή θα είναι χειροποίητη με τιμή στα 1,65 εκατομμύρια στερλίνες (δίχως τους φόρους). Τέλος να πούμε πως η τελευταία συμμετοχή της Vanwall στην Formula 1 ήταν το 1960.