Η VinFast θα είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία του Βιετνάμ


Ιδρύθηκε μόλις πριν λίγους μήνες και θέλει να δώσει το παρόν στην έκθεση στο Παρίσι το Σεπτέμβριο. Ο λόγος για τη VinFast που είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία του Βιετνάμ και στη γαλλική πρωτεύουσα σκοπεύει να παρουσιάσει τα πρώτα της μοντέλα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 15/2/2018

Τα οποία έχουν σχεδιαστεί από το ιταλικό στούντιο Pininfarina, ενώ παράλληλα υπάρχουν και συμφωνίες με τις Bosch, Siemens, Italdesign, Torino Design, Zagato, BMW, Magna Steyr και AVL. Παράλληλα λέγεται πως υπάρχει και μια συμφωνία διακίνησης προϊόντων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ πίσω από τη VinFast είναι και η κυβέρνηση της ασιατικής χώρας.

Ήδη η εταιρεία προχωρά με το πρώτο της εργοστάσιο, που θα είναι έτοιμο το 2019 και θα μπορεί να κατασκευάζει από 100 έως 200 χιλιάδες αυτοκίνητο. Ο στόχος για το 2015 είναι οι 500.000 μονάδες, ενώ θα υπάρχει και μια δεύτερη γραμμή παραγωγής για δίκυκλα που είναι εξαιρετικά δημοφιλή στο Βιετνάμ.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η έμφαση δίνεται στην ηλεκτροκίνηση, ενώ τα δύο μοντέλα που θα είναι στο Παρίσι είναι το εξαθέσιο SUV με τον κωδικό SUV 02 και η τετραθέσια λιμουζίνα Sedan 02.