H Vision 916 είναι μια ακόμη «νέα» Porsche


Στο πλαίσιο του Porsche Unseen βλέπουμε μία ακόμη σχεδιαστική σπουδή, από τις πολλές που αποκαλύπτει από χτες η γερμανική εταιρία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: PORSCHE
  • 13/11/2020

H Porsche αποφάσισε να δώσει στην δημοσιότητα μερικά από τα σημαντικότερα σχεδιαστικά της «πειράματα» και πρωτότυπα μοντέλα που δημιούργησε μέσα στα τελευταία 15 χρόνια. Ένα από αυτά είναι και το Vision 916 το οποίο αποτέλεσε αντικείμενο μελέτης για ένα πιθανό μικρό ηλεκτρικό σπορ μοντέλο.

Η σχεδίαση του είναι εμπνευσμένη από το πρωτότυπο 916 που είχε εμφανισθεί την δεκαετία του 1970 και όπως μπορούμε να δούμε ενθουσιάζει από τα όμορφα καμπυλωτά που σχηματίζονται πάνω από τους τροχούς. Το Vision 916 το δημιούργησε η σχεδιαστική ομάδα της Porsche πριν από περίπου τέσσερα χρόνια.

Μια από τις βασικές προτεραιότητες ήταν η διατήρηση του βάρους στα χαμηλότερα δυνατά επίπεδα έτσι ώστε να μην επηρεάζονται τα δυναμικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου. Από την άλλη, υπήρχαν τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ, προφανώς ένα σε κάθε τροχό.

Ωστόσο, η Vision 916 δεν προχώρησε ποτέ αλλά οι ειδικοί της μάρκας έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους για το μέλλον. Για την ιστορία να πούμε πως ούτε η πρωτότυπη 916 που είχε παρουσιαστεί το 1972 μπήκε στην παραγωγή, αλλά αποτέλεσε την βάση για την 914. Η Porsche είχε κατασκευάσει περίπου 10 πρωτότυπες 916 με συλλεκτική αξία.