Η Volkswagen δεν ανησυχεί με τη γιγάντωση της PSA


Η πρόσφατη εξαγορά τη Opel από την PSA (Peugeot-Citroen) δε θα προκαλέσει άμεσα προβλήματα στη Volkswagen η οποία την ίδια χρονική περίοδο έχει ξεκινήσει την πλήρη αναδιάρθρωση της. Αυτή είναι η πρώτη εκτίμηση του CEO της Volkswagen,  Matthias Mueller.

 
  • 8/3/2017

H εξαγορά έναντι 2,2 δις ευρώ της Opel οδήγησε στη δημιουργία ενός νέου «γίγαντα» στην Ευρώπη, ενός παίκτη που θα προσπαθήσει να αμφισβητήσει την πρωτοκαθεδρία της VW στη γηραιά ήπειρο.

« H Opel και η PSA είχαν τους λόγους τους για τη συμφωνία αυτή» δήλωσε ο Mueller την παραμονή της έναρξης της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης. «Σε πρώτη ανάγνωση δε φαίνεται να έχει καμία επιρροή στα πλάνα μας. Έχουμε τις δικές μας ιδέες και σκέψεις και εργαζόμαστε διεξοδικά πάνω σε αυτές».

Ερωτηθείς αν η VW πρόκειται να δεχθεί ανταγωνιστικές πιέσεις αφότου η PSA μετά την απόκτηση της Opel γίνει η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία αυτοκινήτων σε επίπεδο πωλήσεων στην Ευρώπη ο Mueller ανέφερε ότι «θεωρούσαμε και στο παρελθόν τόσο την Opel όσο και την PSA ως ανταγωνιστές. Ήταν δύο εταιρίες που πλέον βρίσκονται υπό την ίδια σκέπη. Δεν πιστεύω όμως ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αλλάξει κάτι στις ισορροπίες».

Η VW και η PSA-Opel θα ανταγωνιστούν πλέον σε μια ευρωπαϊκή αγορά την οποία αναλυτές θεωρούν ότι θα γίνει ακόμη πιο απαιτητική καθώς οι νόρμες εκπομπών ρύπων γίνονται πιο αυστηρές, η ζήτηση για αυτοκίνητα έχει φτάσει στο peak της και η νέα γενιά καταναλωτών στρέφονται ολοένα και περισσότερο σε εναλλακτικές μορφές μετακίνησης κυρίως με car-sharing αντί να αποκτούν δικό τους αυτοκίνητο.