H Volkswagen κατακτά 5 διακρίσεις για τα μοντέλα της


Πέντε σημαντικές διακρίσεις στον τομέα του σχεδιασμού κατάφερε να κατακτήσει η VW στο διαγωνισμό Automotive Brand Contest 2020, με μεγάλο κερδισμένο το νέο ID.3.

  • 8/5/2020

Ο ηλεκτρικός «διάδοχος» του Golf, διέπρεψε στη φετινή διοργάνωση, αποσπώντας το χαρακτηρισμό «Best of Best» σε δύο βασικές κατηγορίες, «Exterior Volume Brand» και «Interior Volume Brand». Πιο αναλυτικά, η άποψη του πάνελ των κριτών αναφορικά με το νέο ηλεκτρικό όχημα της VW είναι πως «το ID.3 είναι εκφραστικό, με καμπύλες αλλά ταυτόχρονα διαθέτει μία σφιχτή γραμμή που συνδέει το εσωτερικό με το εξωτερικό. Το ID.3 αποτελεί μια εντυπωσιακή, σύγχρονη ερμηνεία του τυπικού αλλά βελτιωμένου χαρακτηριστικού σχεδιασμού της Volkswagen - είναι το πολυαναμενόμενο, νέο Volkswagen που διαθέτει το απαιτούμενο θάρρος για να πυροδοτήσει ένα νέο κίνημα».

Δύο ακόμα βραβεία για την εταιρία απέσπασε και το νέο Golf, που εδώ και μερικούς μήνες κυκλοφορεί στην όγδοη και πλέον ψηφιακή γενιά του. Αυτά αφορούν τις κατηγορίες «Exterior Volume Brand» και «Interior Volume Brand». Τέλος, το πέμπτο βραβείο, στην κατηγορία «Concept», απονεμήθηκε στο ID. SPACE VIZZION, ένα από τα ηλεκτρικά πρωτότυπα της φίρμας.

Αναφορικά με το θεσμό Automotive Brand Contest, θεσπίστηκε το 2011 και αποτελεί ένα διεθνή, αυτόνομο, διαγωνισμό που εστιάζει στη σχεδιαστική διάσταση της αυτοκινητοβιομηχανίας. Οι κριτές του προέρχονται από διαφορετικά πεδία, όπως αυτό της ειδικής δημοσιογραφίας, του σχεδιασμού, των αυτοκινητοβιομηχανιών, των πανεπιστημίων και της αρχιτεκτονικής. Η φετινή απονομή αναμένεται να πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο, στην Φρανκφούρτη.