H Volkswagen στρέφεται στα SUV αντί των Minivan


Τα ανώτατα στελέχη της Volkswagen στρέφονται στη μείωση των επιβατικών Minivan μοντέλων που διαθέτει η εταιρεία και στην αντικατάστασή τους από καινούργια SUV.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 30/12/2019

Όπως έγινε γνωστό, οι άνθρωποι της Volkswagen σκοπεύουν να σταματήσουν την παραγωγή τουλάχιστον ενός επιβατικού Minivan μοντέλου τους, με σκοπό να περιορίσουν ακόμη περαιτέρω το κόστος παραγωγής. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, αιτία για αυτό είναι η μειωμένη ζήτηση για οχήματα της συγκεκριμένης κατηγορίας. Αντ’ αυτών, προβλέπεται η αντικατάστασή τους με νέα SUV μοντέλα. 

Σε δήλωσή του ο κ. Arno Antlitz, Οικονομικός Διευθυντής του τμήματος Επιβατικών της Volkswagen, επεσήμανε: «Πρέπει να δούμε κατά πόσον εξακολουθούμε να χρειαζόμαστε να έχουμε τρία Minivan στην γκάμα μας, τα Golf Sportsvan, Touran και Sharan». Ο κ. Antlitz τόνισε, επίσης, ότι η γερμανική εταιρεία αναμένεται να δημιουργήσει και άλλα, καινούργια SUV μοντέλα, καθώς οι πωλήσεις τους συνεχίζουν να είναι ανοδικές.

Επίσης, είπε ότι η Volkswagen έχει ήδη μειώσει κατά 30% το κόστος παραγωγής των μοντέλων της με τον περιορισμό του αριθμού συνδυασμών κινητήρα-κιβωτίου σε αυτά. Όπως τόνισε, πλέον ο στόχος είναι να αυξηθεί το περιθώριο κέρδους στο 5% για το 2020 (από το 4% για το 2019) και στο 6% για το 2022.