Η Volkswagen θέλει αντίπαλο δέος για το Tesla Roadster


Η γκάμα των ηλεκτρικών VW θα εμπλουτιστεί κάποια στιγμή με ένα coupe και ένα roadster 2 2 θέσεων με πολλούς ίππους.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 25/2/2020

Η Tesla αποκαλεί το αναμενόμενο Tesla Roadster της δεύτερης γενιάς ως το πιο γρήγορο αυτοκίνητο του κόσμου και αναφέρει πως η ροπή του θα είναι της τάξης των 10.000 Nm και το 0-60 mph (0-96 km/h) υπόθεση μόλις 1,9 sec. Φυσικά θα προσφέρει, σύμφωνα με τους Αμερικανούς και μπόλικο fun to drive.

Το τελευταίο είναι και ο στόχος της Volkswagen για τα δικά της ηλεκτρικά coupe και roadster που σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της σκέφτεται να παρουσιάσει κάποια στιγμή. Και να εγκαινιάσει τη γκάμα των σπορ ηλεκτρικών μοντέλων με την ονομασία ID. R. Μάλιστα οι εσωτερικές πληροφορίες αναφέρουν πως τα συγκεκριμένα μοντέλα με την περιορισμένου ύψους παραγωγή, θα κατασκευάζονται από την Karmann.

Το βέβαια είναι πως θα βασίζονται στο πλαίσιο MEB, θα έχουν 2 2 θέσεις και θα υιοθετούν την διάταξη του ID. 4 με τους δύο ηλεκτροκινητήρες. Αυτό σημαίνει αφενός τετρακίνηση και αφετέρου πολλούς ίππους. Μάλλον όχι τόσους πολλούς όσους στο Tesla Roadster αλλά εδώ το βάρος θα είναι σημαντικά πιο χαμηλό.

Η λογική πάντως λέει πως το ίδιο κόνσεπτ των coupe και roadster των 2 2 θέσεων θα μπορούσε να κάνει την εμφάνισή του και με τα σήματα κάποιας άλλης μάρκας του ομίλου. Π.χ. της Audi, καθώς θα μπορούσε να είναι η επόμενη γενιά του TT, που έτσι κι αλλιώς λέγεται πως θα είναι ηλεκτρική.