Η Volvo ανακαλεί 750.000 αυτοκίνητα για πρόβλημα στο σύστημα αυτόνομου φρεναρίσματος


H Volvo προχωρά σε αυτή την εκτεταμένη ανάκληση για να διορθώσει κάποιο μικρό πρόβλημα που υπάρχει στο software στο σύστημα Autonomous Emergency Braking

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 19/3/2020

Σε μία μεγάλη ανάκληση τουλάχιστον 750.000 μοντέλων της σε όλο τον κόσμο θα προχωρήσει η Volvo, λόγω κάποιων δυσλειτουργιών που έχουν προκύψει με το σύστημα αυτόνομου φρεναρίσματος ανάγκης, το AEB.

To πρόβλημα αφορά 736.430 αυτοκίνητα και προέκυψε από τεστ που έκανε ο οργανισμός FDM (Federation of Danish Motors) στην Δανία. Συγκεκριμένα στην αναφορά του ο οργανισμός επισημαίνει ότι "Το πρόβλημα ήρθε στην επιφάνεια μετά από ένα μεγάλο τεστ σε αυτόματα συστήματα οδήγησης. Το σύστημα φρεναρίσματος ανάγκης σε ένα Volvo XC60 είχε συνεχείς αποτυχίες, δηλαδή το αυτοκίνητο δεν φρέναρε αυτόματα όταν κατευθυνόταν πάνω προς ένα εμπόδιο».

Το συγκεκριμένο XC60 πήγε πίσω στα κεντρικά της εταιρίας στο Γκέτεμποργκ στην Σουηδία, όπου αποκαλύφθηκε ότι ήταν κοινό πρόβλημα σε όλα τα μοντέλα της εταιρίας που κατασκευάστηκαν από τις 21 Ιανουαρίου του 2019, μεταξύ των οποίων τα V90, S90, V60, XC60, XC40 και XC90.

Η Volvo υποστηρίζει ότι το πρόβλημα οφείλεται σε λογισμικό που συνδέεται με έναν σένσορα για το σύστημα AEB που βρίσκεται στο παρμπρίζ, και έτσι μετά από αυτό προχωρά στην ανάκληση όλων των μοντέλων για να προχωρήσει άμεσα στην αναβάθμιση του software.

Εκπρόσωπος της Volvo παραδέχθηκε ότι το σύστημα δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε σε κάποιες συγκεκριμένες καταστάσεις και θερμοκρασίες, αν και η ηχητική και οπτική προειδοποίηση λειτουργεί κανονικά. Τα αυτοκίνητα που έχουν επηρεαστεί λειτουργούν κανονικά σε ότι αφορά το νορμάλ σύστημα πέδησης και είναι απολύτως λειτουργικά και ασφαλή, ενώ δεν υπάρχουν αναφορές για περιστατικά όπου υπήρξαν τραυματισμοί σχετιζόμενοι με αυτό το μικρό πρόβλημα στο software toy ΑΕΒ.