Η Volvo αναθεωρεί τις ετήσιες πωλήσεις της


Η Volvo ανακοίνωσε ότι εξαιτίας του νέου κορωνοϊού αναθεωρεί τον αριθμό των συνολικών ετήσιων πωλήσεών της για τη φετινή χρονιά.

  • 26/7/2020

Τα στελέχη της Volvo προέβλεπαν ότι εφέτος θα έφταναν τις 800.000 πωλήσεις παγκοσμίως, αριθμός ο οποίος αποτελεί ρεκόρ. Στηριζόμενοι στη δυναμική πορεία των πωλήσεων την περσινή χρονιά, οι άνθρωποι της σουηδικής εταιρείας έθεσαν αυτόν τον στόχο και τον θεωρούσαν εφικτό. Όμως, η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού και οι επιπτώσεις που έφερε σε όλη την Αυτοκινητοβιομηχανία, επηρέασε και αυτή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, πέρυσι, η Volvo πούλησε 705.452 οχήματα σε όλο τον κόσμο και ο αριθμός των 800.000 θεωρήθηκε εφικτός. Όμως, λόγω των συνθηκών που προκάλεσε η πανδημία, οι επικεφαλής της αποφάσισαν να αναθεωρήσουν προς τα κάτω τον αριθμό των οχημάτων της που στοχεύουν να πουλήσουν εφέτος. Ο κ. Håkan Samuelsson, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας (φωτογραφία), δήλωσε σχετικά: «Πιθανότατα θα καθυστερήσουμε έναν χρόνο για να επιτύχουμε τον στόχο μας. Πριν την πανδημία, όλα έδειχναν ότι είμαστε στον σωστό δρόμο για να επιτύχουμε τον σκοπό μας. Το πρώτο εξάμηνο του έτους, το ποσοστό πωλήσεών μας μειώθηκε κατά 21% (σημ.: συγκριτικά με το ίδιο διάστημα του 2019), δηλαδή περίπου 71.000 αυτοκίνητα. Έτσι, ακόμη και εάν καταφέρουμε να επιτύχουμε τον στόχο που είχαμε θέσει για το δεύτερο εξάμηνο, οι συνολικές πωλήσεις μας θα είναι λιγότερες από αυτές του 2019. Για το 2021, η φιλοδοξία μας είναι να επιστρέψουμε στο αριθμό που είχαμε πέρυσι.

»Όμως, πλέον έχει διαμορφωθεί μια “νέα κανονικότητα”, όπου υπάρχουν περισσότερα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, περισσότερες πωλήσεις μέσω διαδικτύου, λιγότερα ταξίδια, περισσότερες βιντεοσυσκέψεις και περισσότερη εργασία από το σπίτι. Θα υπάρξουν και θετικές συνέπειες από την πανδημία» κατέληξε ο κ. Samuelsson.