H Volvo βάζει Skype στα S90, V90 και XC90!


Η Volvo θα εξοπλίζει τα κορυφαία μοντέλα της, την καινούργια σειρά 90, με την εφαρμογή «Skype for Business» ώστε να παρέχει τη δυνατότητα καλύτερης διαπροσωπικής επαφής μεταξύ επιβατών και συνεργατών.

  • 3/1/2017

Είναι η πρώτη φορά που μια αυτοκινητοβιομηχανία παρέχει αυτή την τεχνολογία στα οχήματά της.

KEIMENO: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟ: VOLVO

Ο κ. Anders Tylman-Mikiewicz, Αντιπρόεδρος του Τμήματος Υπηρεσιών Διασυνδεσιμότητας προς τους Πελάτες του Volvo Car Group, δήλωσε σχετικά: «Σε όλους μας έχει τύχει, ευρισκόμενοι στο αυτοκίνητο, να προσπαθούμε να συμμετέχουμε σε μια τηλεφωνική συνδιάσκεψη. Είτε ψηλαφούμε για να βρούμε το κινητό τηλέφωνό μας είτε παραπέφτει, είτε δεν θυμόμαστε τον μακροσκελή κωδικό πρόσβασης (για να συνδεθούμε). Δεν είναι ό,τι καλύτερο για να πραγματοποιηθεί μια σημαντική κλήση όντας ευρισκόμενοι στο αυτοκίνητο, ενώ η προσοχή μας αποσπάται από εκεί που θα πρέπει να είναι, στο δρόμο. 

»Με την προσθήκη της εφαρμογής “Skype for Business” (στο εξοπλισμό) όλα αυτά εξαφανίζονται. Αυτή αντιπροσωπεύει ένα μεγάλο βήμα στη δυνατότητα διασυνδεσιμότητας εντός του αυτοκινήτου. Καθώς η αυτόνομη οδήγηση είναι ακόμα στην αρχή, διαβλέπουμε ένα μέλλον όπου οι άνθρωποι θα περνούν λιγότερο χρόνο στο γραφείο, καθώς τα αυτοκίνητα θα διαθέτουν εφαρμογές μέσω των οποίων θα μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους και από το όχημά τους. Είναι η απαρχή ενός καινούργιου τρόπου για το πώς θα περνάμε το χρόνο μας στο αυτοκίνητό μας» κατέληξε ο κ.Tylman-Mikiewicz.

Όπως ανακοινώθηκε, για την υιοθέτηση της συγκεκριμένης εφαρμογής στα S90, V90 και XC90 οι άνθρωποι της Volvo συνεργάστηκαν με στελέχη της Microsoft αλλά και της Ericsson. Η εφαρμογή θα παρέχει τη δυνατότητα φωνητικών εντολών και συναφών λειτουργιών που υπάρχουν ήδη ή πρόκειται να υπάρξουν σύντομα.

Θυμίζουμε ότι η Volvo ήταν από τους πρωτοπόρους στη δυνατότητα επικοινωνίας των επιβατών στα οχήματά της με τους υπόλοιπους. Τη δεκαετία του 1980 τοποθέτησε τηλέφωνα σε κάποια από τα μοντέλα της ενώ τη δεκαετία του 1990 παρείχε στο βασικό εξοπλισμό την τεχνολογία «Bluetooth».