Η Volvo επιστρέφει στα sport cars – Στα σκαριά η νέα πρόταση των Σουηδών


Η αποκάλυψη έγινε από υψηλόβαθμος στέλεχος τονίζοντας παράλληλα ότι κάθε εταιρεία οφείλει να έχει «πιπεράτες» προτάσεις στη γκάμα της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 3/2/2023

Η Volvo κάνει τη μία παρουσίαση μετά την άλλη, και πρόκειται -σχεδόν- πάντα για κάποιο ηλεκτρικό SUV. Είτε μικρό, όπως το EX30, είτε μεγάλο, όπως το EX90. Η σουηδική εταιρεία βάζει σε προτεραιότητα τη δημιουργία νέων crossover για να αντικαταστήσει ήδη υπάρχοντα μοντέλα που δεν έχουν πια ζήτηση, σύμφωνα με τις τάσεις της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, αλλά και για να προσθέσει νέα μοντέλα στην γκάμα της.

Παρ' όλ' αυτά, οι Σουηδοί ετοιμάζονται να κάνουν μία νέα, διαφορετική προσθήκη στον κατάλογό τους. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Jim Rowan, αποκάλυψε τον περασμένο Νοέμβριο ότι τα ηλεκτρικά sedan και wagon θα κάνουν την είσοδό τους στην αγορά, μετά την «τρέλα» των SUV.

Εκτός αυτού, και ο γενικός διευθυντής επιχειρήσεων της εταιρείας, Bjorn Annwall, έκανε μία νύξη προς μία τελείως διαφορετική κατεύθυνση, λέγοντας στο αυστραλιανό περιοδικό Car Sales ότι ένα σπορ αυτοκίνητο μπορεί να βρίσκεται στα σκαριά:

«Κάθε αυτοκινητοβιομηχανία χρειάζεται κάτι που δίνει 'γεύση' στην γκάμα της και βοηθά να πιέσει τα όρια και να αναδημιουργήσει το αυτοκίνητο, και πιστεύω ότι και η Volvo θα μπορούσε να έχει τέτοια συμπληρωματικά προϊόντα στον κατάλογό της.» Όταν ο Annwall ρωτήθηκε σχετικά με το αν πρόκειται να έρθει κάποιο σπορ αυτοκίνητο, ο διευθυντής χαμογέλασε και είπε «Αναμείνατε.»

Εκτός αυτού, και ο υπεύθυνος σχεδιασμού της εταιρείας, Orjan Sterner, αποκάλυψε ότι «είναι διασκεδαστικό να δουλεύεις πάνω σε ένα coupe ή supercar,» όμως προειδοποίησε επίσης ότι σε κάθε περίπτωση, τα κέρδη θα πρέπει να είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για τη Volvo.

Αν συνδυάσει κανείς τα λεγόμενα των ισχυρών αντρών της σουηδικής μάρκας, σίγουρα ένα πιο σπορ και ισχυρό μοντέλο ίσως να βρίσκεται στα σκαριά, όμως δεν έχει έρθει ακόμα η ώρα του. Τα SUV βρίσκονται ακόμα στο κέντρο των τάσεων της αυτοκινητοβιομηχανίας παγκοσμίως, και αναμένεται να παραμείνουν εκεί -τουλάχιστον- για το επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Car Sales, ένα ενδεχόμενο super σπορ μοντέλο είναι σχεδόν απίθανο να έρθει από τη Volvo πριν το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας.