Η Volvo μάς δείχνει το εσωτερικό του ηλεκτροκίνητου XC40


H επόμενη ημέρα του Volvo XC40 θα είναι ηλεκτρική και οι Σουηδοί μάς το υπενθυμίζουν αποκαλύπτοντας το εσωτερικό του ηλεκτροκίνητου SUV.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 9/10/2019

Ως γνωστόν η πρώτη αμιγώς ηλεκτροκίνητη πρόταση στην ιστορία της Volvo θα βασίζεται στο XC40, γεγονός που μας το υπενθυμίζουν οι Σουηδοί αποκαλύπτοντας το εσωτερικό του αυτοκινήτου και ειδικότερα το νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με το οποίο θα εφοδιάζεται.

Εκτός των άλλων, λοιπόν, το ηλεκτροκίνητο XC40 θα γίνει το πρώτο τετράτροχο της Volvo που θα προσφέρει και θα υποστηρίζει την πλήρη σουίτα των υπηρεσιών της Google, κάτι που πρόκειται να συμβεί βέβαια και στα υπόλοιπα μοντέλα του Σουηδού κατασκευαστής.

Επίσης, το ηλεκτροκίνητο XC40 θα είναι το πρώτο μοντέλο της Volvo που θα δέχεται αναβαθμίσεις λογισμικού «over the air» ή αν προτιμάτε ασύρματα, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη διαρκή επικαιροποίηση όχι μόνο του infotainment αλλά και πιο κρίσιμων για τη λειτουργία του οχήματος συστημάτων.

Ένα ακόμα στοιχείο που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι οι χάρτες της Google θα προσφέρουν χρήσιμες πληροφορίες στα συστήματα υποβοήθησης οδηγού, όπως είναι το όρια ταχύτητας και η χάραξη του δρόμου, γεγονός που με τη σειρά του θα βελτιστοποιήσει περεταίρω τη εμπειρία οδήγησης, ενισχύοντας ταυτόχρονα την ασφάλεια και την άνεση.

Η επίσημη πρεμιέρα του νέου Volvo XC40 EV πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 16 Οκτωβρίου και η εμπορική του διάθεση αναμένεται να ξεκινήσει στα μέσα της επόμενης χρονιάς.