Η Volvo παρέδωσε τα πρώτα ηλεκτρικά φορτηγά της σε επιλεγμένους πελάτες της


Η ηλεκτρική εποχή της Volvo Trucks ξεκίνησε ήδη με την επίσημα παράδοση δύο πλήρως ηλεκτρικών φορτηγών της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 20/2/2019

Για τη Volvo Trucks, η ηλεκτροκίνηση πέρασε από τη θεωρία στην πράξη, καθώς η εταιρεία παρέδωσε τα πρώτα πλήρως ηλεκτροκίνητα φορτηγά της σε επιλεγμένους πλάτες της, στη Σουηδία. Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα απορριμματοφόρο που παραδόθηκε στην εταιρεία ανακύκλωσης «Renova» καθώς και ένα φορτηγό διανομών στην εταιρεία logistics «TGM».

Στην ουσία, πρόκειται για μοντέλα προπαραγωγής μιας και τα Volvo FL Electric and FE Electric θα αρχίσουν να κατασκευάζονται και να πωλούνται κανονικά το δεύτερο εξάμηνο της τρέχουσας χρονιάς. Η προτεραιότητα της εταιρείας, πάντως, είναι η ευρωπαϊκή αγορά και στόχος της η μείωση της επίδρασης στο περιβάλλον και το κλίμα των πετρελαιοκίνητων και με καύση φυσικού αερίου φορτηγών της.

Οι οδηγοί που θα καθίσουν πίσω από το τιμόνι των δύο ηλεκτρικών φορτηγών που προαναφέραμε τα οδήγησαν πριν την παράδοσή τους και -σύμφωνα με τους ανθρώπους της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας- εντυπωσιάστηκαν από την απόκριση του συστήματος κίνησης, από την άμεση και έντονη επιτάχυνση και βέβαια από το χαμηλό επίπεδο θορύβου τους. Που πέρα από όλα τα άλλα θα βελτιώσει αισθητά τις συνθήκες εργασίας των οδηγών. 

Από πλευράς φορτίου, το μικτό βάρος του Volvo FL Electric φτάνει τους 16 τόνους, την ίδια στιγμή που η αντίστοιχη τιμή για το μεγαλύτερο, αλλά και πιο δυνατό, FE είναι 27 τόνοι.