H Volvo θέλει περισσότερα SUV


Πλέον τα 3 από τα 4 αυτοκίνητα που πουλά η σουηδική εταιρία αντιστοιχούν σε μοντέλα της κατηγορίας των SUV.

  • 3/3/2021

Πρόσφατα η Volvo παρουσίασε το νέο της μοντέλο, το ηλεκτρικό C40 που έχει το στιλ ενός κουπέ SUV. Και όπως αποκαλύφθηκε στο παρασκήνιο της παρουσίασης του μοντέλου η σουηδική εταιρία σκοπεύει να λανσάρει ακόμη περισσότερα SUV με απώτερο στόχο να έχει χτίσει μια πλήρως ηλεκτρική γκάμα μέχρι το 2030.

Για να γίνει κάτι τέτοιο η εταιρία θα πρέπει να πάρει την απόφαση να προχωρήσει στην κατάργηση ορισμένων εκδόσεων με sedan και wagon αμάξωμα. Αμαξώματα τα οποία υπήρχαν παραδοσιακά στην γκάμα της εταιρίας με τα station να αποτελούν το «φετίχ» των Σουηδών για πολλές δεκαετίες ακόμη και στην αμερικανική αγορά.

Ο ίδιος ο Hakan Samuelsson εξήγησε πως η Volvo έχει υπερβολικά πολλά sedan και wagon συμπεριλαμβάνοντας ακόμη και τις Cross Country εκδόσεις των V60 και V90. Έτσι, είπε πως «…υπάρχουν μικρά και μεγάλα saloons, μακριά και μακρύτερα. Κάποια από αυτά πρέπει να φύγουν».

«Χρειαζόμαστε περισσότερα και ψηλότερα SUV που θα είναι ηλεκτρικά», είπε ο CEO της Volvo. Κάτι που ακούγεται λογικό μιας και η συστοιχία των μπαταριών και η τοποθέτησή τους στο δάπεδο έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του ύψους των αμαξωμάτων. Κάτι που αναπόφευκτα οδηγεί σε πιο crossover σχήματα με παράλληλη αύξηση της απόστασης από το έδαφος.

Αξιοσημείωτο είναι πως η Volvo ήδη εξελίσσει ένα κόμπακτ ηλεκτρικό SUV που θα ονομάζεται XC20 ή C20. Αυτό το ηλεκτρικό δεν θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMA, αλλά στην καινούργια SEA που έχει εξελιχθεί με την Geely.