Η Volvo χορηγός στο «Athens Democracy Forum»


Διεθνές συνέδριο στην Αθήνα με θέμα τη Δημοκρατία

  • 21/9/2015

Για άλλη μία χρονιά, η Volvo Car Hellas ήταν χορηγός του διεθνούς συνεδρίου «Athens Democracy Forum», που έλαβε χώρα στην Αθήνα, την 15η Σεπτεμβρίου, την οποία ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών έχει ανακηρύξει ως Παγκόσμια Ημέρα της Δημοκρατίας. Αντικείμενο του συνεδρίου η λειτουργία της Δημοκρατίας στον κόσμο και το πώς αυτή επηρεάζεται από τις οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις.

Το φετινό Athens Democracy Forum ήταν πιο εντυπωσιακό από κάθε άλλη χρονιά, τόσο σε περιεχόμενο όσο και σε παρουσία σημαντικών συμμετεχόντων από όλο τον κόσμο. Το πρόγραμμα περιλάμβανε εκδηλώσεις στο Μουσείο της Ακρόπολης, στην Παλαιά Βουλή και στο συνεδριακό κέντρο του Μεγάρου Μουσικής.

Τον εναρκτήριο χαιρετισμό στο Μέγαρο Μουσικής, ανήμερα της Ημέρας της Δημοκρατίας, έκανε η υπουργός Τουρισμού Άλκηστις Πρωτοψάλτη. Στη συνέχεια, φιλοξενήθηκαν τρεις σχετικές θεματικές συζητήσεις: η πρώτη, αφορούσε την καθολικότητα της φιλελεύθερης δημοκρατίας και την άνοδο καθεστώτων που την απορρίπτουν. Η δεύτερη, περιστράφηκε γύρω από τους κινδύνους της αυξανόμενης συγκέντρωσης του πλούτου και των εισοδηματικών ανισοτήτων. Η τρίτη, είχε ως θέμα την άνοδο του ισλαμικού εξτρεμισμού και την απειλή που επιφέρει στις δυτικές δημοκρατίες.

Ανάμεσα στους διακεκριμένους συμμετέχοντες, ξεχώρισαν ο νομπελίστας οικονομολόγος και αρθρογράφος των New York Times Paul Krugman, o σερ Richard Dearlove, πρώην επικεφαλής των Βρετανικών Μυστικών Υπηρεσιών (MI5), η Paula Dobriansky, πρώην υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο Alan Rousso από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), ο Kishore Mahbubani, πρύτανης στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης, ο Ed Husain, συγγραφέας και πρώην ισλαμιστής ακτιβιστής και πολλοί άλλοι.

Στο πλαίσιο της χορηγίας του συνεδρίου από τη Volvo Car Hellas, οι υψηλοί προσκεκλημένοι από το εξωτερικό μετακινήθηκαν με ένα στόλο από Volvo XC90, το νέο μεγάλο SUV της σουηδικής μάρκας.