Η Volvo χρησιμοποιεί τεχνολογίες gaming για να κάνει ασφαλέστερα τα αυτοκίνητα της


Με την τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας και των εργαλείων της δημιουργίας βιντεοπαιχνιδιών μπορούν να βελτιώνονται τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: VOLVO
  • 19/11/2020

H Volvo, όπως και άλλοι μεγάλοι κατασκευαστές, χρησιμοποιούν εδώ και αρκετό καιρό προηγμένες ψηφιακές τεχνολογίες για να βελτιώσουν τα συστήματα υποβοήθησης ασφάλειας καθώς και όλα εκείνα που συντελούν στο σύνολο της αυτόνομης οδήγησης. Συγκεκριμένα, οι ειδικοί της σουηδικής εταιρίας χρησιμοποιούν hardware που σχετίζεται με την εικονική αναπαράσταση περιβάλλοντος και καμπίνας σε συνδυασμό με λογισμικά που τα αναπαριστούν σε πραγματικό χρόνο.

Όπως μπορείτε να δείτε και από τις εικόνες υπάρχει ένα κινούμενο κάθισμα οδήγησης, ένα τιμόνι με απτική ανάδραση και ένα headset VR για εικονική τρισδιάστατη προβολής με πολύ υψηλής ποιότητας γραφικά. Με αυτόν τον τρόπο και «φορώντας» ένα σύνολο εξοπλισμού που ονομάζεται Teslasuit, προσομοιώνονται συνθήκες ανάλογες με αυτές που συμβαίνουν στον πραγματικό κόσμο και σε οδηγικές συνθήκες που μπορεί να αντιμετωπίσει ένας οδηγός. Τα συμπεράσματα και τα δεδομένα καταγράφονται και βοηθούν τους ειδικούς να διαπιστώσουν τυχόν αστοχίες ή να βελτιώσουν την λειτουργία των συστημάτων.

Το νέο project που τρέχει από την Volvo είναι σε συνεργασία με την φινλανδική Varjo. Ουσιαστικά πρόκειται για έναν ιδιαίτερα εξελιγμένο σύνολο προσομοιωτή που θα τον ζήλευε ακόμη και ο καλύτερος gamer! Ο «απόλυτος προσομοιωτής» της Volvo Cars παρουσιάστηκε χθες σε μια εκδήλωση ζωντανής μετάδοσης από το Open Innovation Arena της Volvo, όπως μπορείτε να δείτε και από το παρακάτω βίντεο.