H VW διαψεύδει ενδιαφέρον εξαγοράς της Tesla


Με επίσημη ανακοίνωσή του, ο όμιλος Volkswagen διαψεύδει δημοσίευμα βάσει του οποίου φέρεται να έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να αποκτήσει την Tesla.

  • KEIMENO: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 23/8/2019

Το θέμα προέκυψε έπειτα από δημοσίευμα στο τεύχος Αυγούστου του γερμανικού περιοδικού επιχειρηματικού ενδιαφέροντος Manager Magazin, στο οποίο γράφτηκε ότι ο κ. Herbert Diess, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen AG, είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για εξαγορά μετοχών της Tesla. 

Σε επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε ο Όμιλος Volkswagen διαψεύδεται αυτό, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Η σπέκουλα αναφορικά με την εξαγορά μετοχών της Tesla που έκανε το Manager Magazin στερείται βασιμότητας». Το περιοδικό, επικαλούμενο πηγές εντός εταιρείας, αναφέρει ότι η Volkswagen θα μπορούσε να επωφεληθεί από την Tesla στον τομέα των μπαταριών και της τεχνογνωσίας που έχει αναπτύξει η αμερικανική εταιρεία αναφορικά με την αυτόνομη οδήγηση. Όμως, δεν υπάρχουν διαθέσιμα τα περίπου 30 δισεκατομμύρια δολάρια που απαιτούνται για την εξαγορά της Tesla, ενώ, σε μια τέτοια περίπτωση, πρέπει να συναινέσουν οι δύο μεγαλύτεροι μέτοχοι του Ομίλου VAG, η οικογένεια Piëch και η οικογένεια Porsche.