H VW επαναφέρει σε δράση το αγωνιστικό Golf Mk II του Pikes Peak (video)


Για να προβάλλει ακόμη περισσότερο την συμμετοχή της στην φετινή ανάβαση στο Κολοράντο, η γερμανική εταιρία θυμήθηκε ξανά το αγωνιστικό Golf.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 30/4/2018

Πρόκειται για ένα Golf Mk II με διάταξη twin-engine που είχε τρέξει στο Pikes Peak πριν από 30 ολόκληρα χρόνια και οι μηχανικοί της Volkswagen αποφάσισαν να το επαναφέρουν ξανά στην ζωή (φυλάσσεται στο μουσείο της εταιρίας στο Wolfsburg) ενόψει της συμμετοχής τους στις 24 Ιουνίου. Σε αντίθεση με το σύγχρονο και αμιγώς ηλεκτροκίνητο I.D. R Pikes Peak, το αρχέτυπο αγωνιστικό Golf είχε τραβήξει την προσοχή το 1987 με την διάταξη με δύο κινητήρες.

Συγκεκριμένα, υπήρχαν δύο 16-βάλβιδοι των 1.800 cc (ένας μπροστά και ένας πίσω) που με αρωγό ενός συστήματος υπερτροφοδότησης η συνδυαστική ισχύς έφτανε τους 652 PS. Μέσω ενός πρωτότυπου συστήματος μετάδοσης της Hewland η κίνηση περνούσε στους μπροστά, στους πίσω ή στους τέσσερις τροχούς.

Χρειάστηκαν έξι μήνες εξέλιξης και κατασκευής, αλλά η προσπάθεια που έγινε το 1987 δεν είχε αποτέλεσμα και ο Jochi Kleint εγκατέλειψε μερικές στροφές πριν τον τερματισμό. Τώρα, οι μηχανικοί της VW επανάφεραν το αγωνιστικό Golf αλλά με μειωμένη ισχύ στους μάξιμουμ 500 PS ώστε να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα.