Η VW επιβεβαίωσε συνεργασία με τη Ford στα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα


Μπορεί να μην συγχωνεύονται όπως έλεγαν οι φήμες αλλά οι VW και Ford θα συνεργαστούν καταρχήν στα ελαφρά επαγγελματικά.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 20/11/2018

Στην ετήσια σύσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου της VW ανακοινώθηκε και επίσημα η συνεργασία με τη Ford σε μια σειρά από ελαφρά επαγγελματικά οχήματα. Ταυτόχρονα και οι δύο εταιρείες εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να συνεργαστούν και σε άλλους τομείς, χωρίς όμως να δίνουν ούτε λεπτομέρειες αλλά και διευκρινήσεις για το τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό.

Σύμφωνα πάντως με τη γερμανική εταιρεία οι δύο μάρκες θα παραμείνουν άμεσα ανταγωνιστικές και σίγουρα η όποια συνεργασία τους δεν θα περιλαμβάνει τομείς όπως το marketing, τις πωλήσεις αλλά και την τιμολογιακή πολιτική. Με τον τρόπο αυτό η πλευρά της VW θέλει να βάλει τέλος και στην φημολογία που έκανε λόγο για πιθανή συγχώνευση των δύο εταιρειών. 

Σε ότι αφορά τα ελαφρά επαγγελματικά η δήλωση της VW είναι χαρακτηριστική: «οι δύο εταιρείες αλληλοσυμπληρώνονται πολύ καλά τόσο σε ότι αφορά τα προϊόντα όσο και τις περιοχές στις οποίες δραστηριοποιούνται. Η κοινή ανάπτυξη και παραγωγή μιας σειράς ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων αποτελεί τη βάση της προβλεπόμενης συνεργασίας».

Ταυτόχρονα η VW ανακοίνωσε και την απόφασή της να αυξήσει τις επενδύσεις της στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από τα 39 δις δολάρια στα 50 δις έως και τα τέλη του 2023.