H VW έχει στα σκαριά το μικρό ηλεκτρικό ID.1


Oι φήμες θέλουν να έχει αυτονομία σχεδόν 300 χιλιόμετρα και χρόνο παρουσίασης κάπου μέσα στο 2023.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 15/3/2020

Αν και ακόμα δεν έχει ξεκινήσει η εμπορική σταδιοδρομία των ηλεκτρικών μοντέλων ID της VW, η εταιρία φαίνεται να έχει μεγάλα σχέδια για την EV γκάμα της. Η ίδια άλλωστε έχει ανακοινώσει περίπου 75 ηλεκτρικά και άλλα 60 υβριδικά μοντέλα μέχρι το τέλος της δεκαετίας που ξεκίνησε πριν λίγους μήνες.

Ήδη έχει παρουσιαστεί το ID.3 ενώ έτοιμο σχεδόν είναι και το crossover ΙD.4 το οποίο θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος της εταιρίας για την αγορά των ΗΠΑ.

Πάντως η εταιρία βρίσκεται σε έναν διαρκή αγώνα για να προλάβει το χρονοδιάγραμμα παρουσίασης νέων ηλεκτρικών αυτοκινήτων, και έτσι σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου, επόμενος στόχος είναι το ID.1, το εισαγωγικό μοντέλο στην ηλεκτρική γκάμα της εταιρίας.

Θα πρόκειται όπως βλέπουμε από το σκίτσο για ένα αυτοκίνητο πόλης το οποίο θα βασίζεται και αυτό στην ηλεκτρική πλατφόρμα MEB, ενώ οι πρώτες πληροφορίες θέλουν να έχει δύο εκδόσεις μπαταριών, με 24 kWh και 36 kWh. Η δεύτερη έκδοση αναμένεται να έχει αυτονομία που θα αγγίζει και τα 300 χιλιόμετρα.

Η παρουσίαση του μοντέλου αναμένεται να γίνει κάπου μέσα στο 2023 αν όλα πάνε καλά με τον προγραμματισμό της εταιρίας.