H VW έχει το προβάδισμα με την πλατφόρμα MEB


Τουλάχιστον αυτό εκτιμούν οι ιθύνοντες του γερμανικού ομίλου μιας και πάνω στην MEB θα βασιστούν 27 νέα ηλεκτρικά μοντέλα.

  • 12/12/2018

Τα μοντέλα αυτά θα φέρουν τα σήματα των Audi, Skoda, Seat και φυσικά Volkswagen όπου για την τελευταία έχει ιδιαίτερη σημασία μιας και θα βασιστεί η πολυαναμενόμενη σειρά I.D. Στόχος του ομίλου είναι να πετύχει ότι και με την συμβατική πλατφόρμα MQB που χρησιμοποιείται στο 80% της γκάμας του.

«Πρόκειται για μια πλατφόρμα για ευρεία και πολύ μαζική παραγωγή με τη χρήση των ίδιων εξαρτημάτων σε μια μεγάλη ποικιλία μοντέλων», δήλωσε ο Tino Fuhrmann, επικεφαλής της γενιάς μοντέλων MEB, κατά τη διάρκεια παρουσίασης στο εργοστάσιο της VW στη Δρέσδη της Γερμανίας. «Έχουμε πετύχει μικρότερη ποικιλότητα από την MQB, κάτι που χρειαζόμασταν», συμπλήρωσε.

Σε αντίθεση με τα συμβατικά αυτοκίνητα τα ηλεκτρικά είναι πολύ απλούστερα κατασκευαστικά καθώς απουσιάζουν πολλά παραδοσιακά εξαρτήματα. Τα βασικά μέρη είναι ο ηλεκτροκινητήρας που έχει μικρότερο όγκο από έναν θερμικό, οι μπαταρίες που βολεύονται στο δάπεδο και τα τροφοδοτικά ισχύος.

Την μετάδοση συνήθως αναλαμβάνει ένας μικρός μειωτήρας αντί του μεγαλύτερου κιβωτίου. Έτσι, ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητα δεν είναι μόνο πολύ απλούστερο παραγωγικά, αλλά και ευέλικτο σε ότι αφορά στην σχεδίαση και κατασκευή διαφορετικών μοντέλων ανά segment.