H VW και ο Dumas έγραψαν ιστορία στην ανάβαση του Pikes Peak!


H πολύμηνη εξέλιξη και προετοιμασία του αγωνιστικού και πλήρους ηλεκτροκίνητο I.D. R απέδωσε καρπούς και η VW κατάφερε να σπάσει ακόμη και το απίστευτο ρεκόρ του Loeb!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 25/6/2018

Έστω και αν πρόκειται για ένα σούπερ σπορ ηλεκτρικό αυτοκίνητο με αεροδυναμική σχήμα που θυμίζει πρωτότυπο του Le Mans η σύγκριση με το ρεκόρ του Loeb είναι αναπόφευκτη. Χτες το απόγευμα το I.D. R κατάφερε να ολοκληρώσει τα σχεδόν 20 km της ανάβασης στο Κολοράντο σε χρόνο μόλις 7:57.148 ξεπερνώντας για περίπου 14 sec την επίδοση του Loeb (στο 8:13.878) που είχε σημειώσει πριν από πέντε χρόνια με το Peugeot 208 T16.

Έτσι, το VW I.D. R είναι το ταχύτερο αγωνιστικό στο Pikes Peak και το ταχύτερο ηλεκτρικό αφού διέλυσε κατά ένα περίπου λεπτό το ρεκόρ που κρατούσε ο Rhys Millen με το eO PP100 από το 2016 με επίδοση στα 8:57.118. Πραγματικά, απίστευτη επίδοση για μία τόσο απαιτητική και μοναδική ανάβαση όσο καμία άλλη αφού τα αγωνιστικά ανεβαίνουν από τα 2.862 m και τερματίζουν στα 4.302 m.

«Είχαμε έντονη νέφωση και υγρασία στο δεύτερο σκέλος. Είμαι χαρούμενος αλλά θα μπορούσαμε να είχαμε πάει και πιο γρήγορα αν οι συνθήκες ήταν καλύτερες» είπε ο Dumas μετά από αυτή την τεράστια επιτυχία. Λογικά η VW θα θελήσει να υπερασπιστεί το ρεκόρ της και του χρόνου και να το κατεβάσει αρκετά πιο κάτω από τα 8 min.