H VW καταργεί τις sedan εκδόσεις από το νέο VW Passat - Tι ισχύει με τις diesel


Σύμφωνα με δημοσίευμα στον βρετανικό Τύπο, το καινούργιο Volkswagen Passat θα παρουσιαστεί το 2023, θα διατίθεται με station wagon αμάξωμα και θα εφοδιάζεται με Plug-in Hybrid σύστημα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 27/5/2021

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η καινούργια γενιά τού Volkswagen Passat θα είναι μεγαλύτερη σε διαστάσεις, συγκριτικά με αυτές της υπάρχουσας (φωτογραφίες), και θα διαθέτει Plug-in Hybrid σύστημα το οποίο θα μπορεί να κινήσει το νέο μοντέλο ως αμιγώς ηλεκτρικό για μια θεωρητική απόσταση έως 100 km.

Το καινούργιο Passat, το οποίο εξελίσσεται υπό την κωδική ονομασία «Β9», θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Ομίλου VAG στην Μπρατισλάβα (Σλοβακία), δηλαδή εκεί που παράγεται και το Skoda Superb.

Βάσει των ως τώρα πληροφοριών, το νέο Passat δεν θα διατίθεται σε τετράθυρη έκδοση, όπως έχει επιβεβαιωθεί. Μένει να δούμε εάν το αμάξωμά του θα είναι station wagon (η πιθανότερη εκδοχή) ή πεντάθυρο, όπως π.χ. στο Superb ή στο VW Arteon. Για το τελευταίο, θυμίζουμε ότι έχει αποφασιστεί να διακοπεί η παραγωγή του ως το 2023.

Το υπάρχον Volkswagen Passat Sedan.
Το υπάρχον Volkswagen Passat Sedan.

Το καινούργιο Passat θα είναι ακόμη πιο ευρύχωρο για τους επιβάτες, συγκριτικά με ό,τι ισχύει τώρα, και δεν πρόκειται να υπάρξει αμιγώς ηλεκτροκίνητη εκδοχή, καθώς τον ρόλο αυτό θα έχει το νέο μοντέλο αυτής της τεχνολογίας που θα προκύψει από το πρωτότυπο ID. Space Vizzion.

Οι υπάρχουσες εκδόσεις του Volkswagen Passat.
Οι υπάρχουσες εκδόσεις του Volkswagen Passat.

Εκτός από την PHEV έκδοση, στο νέο Passat θα τοποθετείται και ο δίλιτρος TDI (πετρελαιοκινητήρας), τόσο με τους 150 PS όσο και με τους 200 PS, ενώ θα διατίθεται και με το σύστημα τετρακίνησης «4MOTION». Τέλος, όπως έγινε γνωστό, το νέο μοντέλο θα διατίθεται και στην έκδοση GTE.

Διαβάστε, επίσης: VW ID.2: Πόσο κοντά είμαστε στο ηλεκτρικό «Polo» των 20.000 ευρώ; 

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.