Η VW παρουσίασε το νέο Passat για την αγορά της Κίνας


Το νέο μοντέλο είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό και αρκετά μεγάλο σε διαστάσεις και πιθανόν να δίνει μια εικόνα για το πως θα είναι η ευρωπαϊκή του έκδοση που θα παρουσιαστεί το 2019.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 13/10/2018

Η αγορά της Κίνας έχει προφανώς ιδιαίτερη σημασία για τις ευρωπαϊκές εταιρίες, ιδίως για την VW η οποία και πρωταγωνιστεί εκεί με αυτοκίνητα ειδικά κατασκευασμένα για τους εγχώριους καταναλωτές οι οποίοι αρέσκονται σε μεγάλα μεγέθη και πληθωρικούς χώρους.

Σ' αυτό το πνεύμα κινείται το νέο "κινέζικο" Passat, εικόνες του οποίου δόθηκαν επίσημα στην δημοσιότητα από την VW. Οι ακριβείς του διαστάσεις δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί, όμως είναι προφανές ότι μιλάμε για ένα αυτοκίνητο αρκετά μεγαλύτερο από το Passat που πωλείται στην Ευρώπη.

Αυτό που έχει σημασία με το συγκεκριμένο μοντέλο είναι ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βλέπουμε σε πρώτη προβολή κάποια στοιχεία που θα εφαρμοστούν στο νέο ευρωπαϊκό Passat που θα παρουσιαστεί μέσα στο 2019.

Κυρίως σχεδιαστικά στοιχεία όπως για παράδειγμα την μάσκα και τα πολύ εντυπωσιακά φωτιστικά σώματα, ή το χαμήλωμα της οροφής προς το πίσω  μέρος που δίνει την αίσθηση ενός κουπέ, παρά το γεγονός ότι το αμάξωμα παραμένει τετράθυρο και με κανονικό πορτ-μπαγκάζ.

Σε ότι αφορά τα ευρωπαϊκά δεδομένα, αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι το εντελώς νέο Passat θα εμφανιστεί προς τα τέλη του 2019, βασισμένο στην πλατφόρμα MQB της εταιρίας και συνολικά αναβαθμισμένο και πιο premium σε ότι έχει να κάνει όχι μόνο με την σχεδίαση αλλά και με την πληθώρα του εξοπλισμού με τον οποίο θα εφοδιάζεται.

Μέχρι τότε το κινέζικο Passat που βλέπουμε στις φωτογραφίες ίσως μας δίνει μια πρώτη γεύση από όσα θα δούμε και στον υπόλοιπο κόσμο μερικούς μήνες αργότερα.