H VW σκέφτεται έκδοση του τρέχοντος Golf με 420 PS


H R420 μπορεί να είναι η τελευταία και πιο ισχυρή έκδοση της τρέχουσας, 7ης γενιάς του Golf.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 5/11/2018

To τρέχον Golf, αυτό της 7ης γενιάς του, πηγαίνει σιγά σιγά προς την ολοκλήρωση της εμπορικής του πορείας και την αντικατάστασή του από το επόμενο της 8ης. Από ότι λένε οι φήμες αλλά και οι δοκιμές στο Nürburgring, όπως φαίνεται και στο βίντεο, η VW αναμένεται να πάει στην αντικατάσταση της νυν γενιάς του διαχρονικού best seller της με μια νέα εντυπωσιακή έκδοσή του.

Η οποία, πάντα σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, θα κινείται από τον πεντακύλινδρο των 2.500 cc του Audi RS3. Ο οποίος για την περίσταση θα αποδίδει 20 PS παραπάνω από ότι στο top A3, δηλαδή συνολικά 420 PS. Δηλαδή 120 PS περισσότερα από το τώρα πιο ισχυρό Golf, το R.

Γεγονός που μπορεί να του εξασφαλίζει τον τίτλου του βασιλιά των hot hatches και για τον οποίο θα αναμετρηθεί με την καινούργια γενιά της Mercedes-AMG A 45 4MATIC. Που και αυτή αναμένεται να ξεπερνά τους 400 ίππους. Προκειμένου να περνούν όλα αυτά τα άλογα στο δρόμο τετρακίνητο θα είναι και το νέο top Golf, που κατά πάσα θα ονομάζεται R420 και θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό μονάδων.