Η VW στήνει σημεία ελέγχου COVID-19 σε όλη την Γερμανία


Έχοντας χτυπηθεί πολύ άσχημα από την πανδημία, η VW ενόψει και του δεύτερου κύματος τοποθετεί σημεία ελέγχου του ιού σε όλες τις εγκαταστάσεις της στην Γερμανία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΊΟ
  • 28/8/2020

Καθώς τα κρούσματα του COVID-19 φαίνεται να αυξάνονται διαρκώς στην Δυτική Ευρώπη, και μεταξύ αυτών και στην Γερμανία, το VW Group αποφάσισε να κάνει μία παραπάνω προσπάθεια ώστε να βοηθήσει τους εργαζόμενούς του στην χώρα. 

Το σχέδιο προβλέπει την εγκατάσταση ειδικών σημείων ελεύθερης προσέλευσης για τεστ στον κορωνοϊό σε όλη την χώρα.

Η εταιρία υποστηρίζει ότι θα μπορεί να κάνει τουλάχιστον 2.400 τεστ ημερησίως στο Wolfsburgh (το κέντρο της εταιρίας και το μεγαλύτερο εργοστάσιό της), με τα αποτελέσματα να βγαίνουν σε λιγότερο από 24 ώρες.

Η VW άνοιξε το συγκεκριμένο εργοστάσιο πριν τέσσερις μήνες ύστερα από έξι εβδομαδες lockdown. Όπως λέει ο υπεύθυνος του εργοστασίου, τα test προσφέρουν την δυνατότητα άμεσης διακοπής της αλυσίδας μετάδοσης, και υπενθυμίζει ότι ένα ασφαλές περιβάλλον εργασίας είναι η μεγαλύτερη προτεραιότητα της εταιρίας.

Ο κύριος λόγος για την εγκατάσταση αυτών των σημείων test για COVID-19 είναι να μπορέσουν να ελεγχθούν τα περιστατικά τώρα με την άφιξη του χειμώνα, και να μην μπερδεύονται με εκείνα που απλά έχουν συμπτώματα γρίπης. Έτσι θα αποφευχθεί ο πανικός και η υπερφόρτωση του συστήματος των γιατρών, ενώ θα λειτουργεί και με μεγαλύτερη ασφάλεια το εργοστάσιο.

Τα εργαστήρια για τα τεστ θα είναι κάποια containers τα οποία θα δέχονται εθελοντικά τους εργαζόμενους. Η εταιρία υπολογίζει ότι θα έχει 10 τέτοια container σε πρώτη φάση σε όλη την χώρα.