H VW συμμαχεί με τις Toyota, Ford και General Motors


Με φόντο την τεχνολογία της αυτόνομης οδήγησης, τέσσερις κολοσσοί της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας συμμαχούν.

  • 13/12/2019

Έναν ακόμα συνδαιτημόνα αποκτούν η Toyota, η Ford και η General Motors, οι οποίες τον Απρίλιο του 2019 είχαν ανακοινώσει τη συνεργασία τους πάνω στην τεχνολογία της αυτόνομης οδήγησης.

Ο νέος σύμμαχος σε αυτήν την προσπάθεια είναι η Volkswagen, καθιστώντας το Automated Vehicle Consortium (AVSC) σε μια πανίσχυρη κοινοπραξία, η οποία έχει ως μοναδικό σκοπό την εξέλιξη τον απαιτούμενων τεχνολογιών που θα επιτρέψουν την παραγωγή και την κυκλοφορία αυτόνομων οχημάτων.

Πέρα από την ίδια την τεχνολογία, κρίσιμη για την εξέλιξη της αυτόνομης οδήγησης είναι και η διαμόρφωση ενός πλαισίου, το οποίο θα αποτελέσει τον «οδηγό» για όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες και για τους εμπλεκόμενους μηχανισμούς που αργά ή γρήγορα θα κληθούν να προσαρμοστούν στα νέα τεχνολογικά δεδομένα.

«Είναι σημαντικό η αυτοκινητοβιομηχανία να συνεργαστεί για την ανάπτυξη προτύπων και βέλτιστων πρακτικών για την αυτόνομη οδήγηση», δήλωσε ο Wolfgang Demmelbauer-Ebner, επικεφαλής του τμήματος έρευνας και εξέλιξης της VW Β. Αμερικής, αναδεικνύοντας το μέγεθος της πρόκλησης που πρόκειται να αντιμετωπίσουν μέσα στα επόμενα χρόνια οι αυτοκινητοβιομηχανίες σε παγκόσμιο επίπεδο.