H VW συζητά με ανταγωνιστές της για πλατφόρμα MEB


Η γερμανική εταιρία φαίνεται να βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο συζητήσεων σχετικά με την παραχώρηση της πλατφόρμας για τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα.

  • 1/2/2019

Όπως είχαμε γράψει η Volkswagen φαίνεται να βρίσκεται ένα βήμα πιο μπροστά από τον ανταγωνισμό σε ότι αφορά την ηλεκτροκίνηση. Θεμέλιο λίθο αποτελεί η πλατφόρμα MEB πάνω στην οποία θα βασιστεί η σειρά ID αρχής γενομένης με το ID Neo που θα παρουσιαστεί τα τέλη του έτους.

Πάντως η γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel αναφέρει σε δημοσίευμα της πως πέρα από την Ford η Volkswagen βρίσκεται πολύ κοντά και με άλλους κατασκευαστές που ενδιαφέρονται να «δανειστούν» την MEB πλατφόρμα για την παραγωγή ηλεκτρικών μοντέλων με τα δικά τους σήματα.

"Η μεταβλητή μας πλατφόρμα MEB για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα πρέπει να αποτελέσει πρότυπο όχι μόνο για τον όμιλο VW", δήλωσε ο Michael Jost, επικεφαλής στρατηγικής της μάρκας VW. Επίσης, σε συνέντευξη του στην γερμανική εφημερίδα επιβεβαίωσε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία είναι ήδη σε "προχωρημένες συζητήσεις" με τους ανταγωνιστές.

Ο όμιλος Volkswagen θα λανσάρει 27 ηλεκτρικά αυτοκίνητα βασισμένα στην MEB πλατφόρμα έως το 2022 και κάπου το 2024 έχει ως στόχο ένα ηλεκτρικό στο μέγεθος του T-Roc που θα κοστίζει περίπου 20.000 ευρώ, είπε μεταξύ άλλων το στέλεχος της εταιρίας.