Η VW θα αποφασίσει για το εργοστάσιο στην Τουρκία τον Φεβρουάριο


Παρά την καθυστέρηση στην VW ξεκαθαρίζουν ότι δεν σκέφτονται άλλη χώρα πέρα από την Τουρκία για να κάνουν αυτή την τεράστια επένδυση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 14/12/2019

Το σίριαλ με το εργοστάσιο της VW έξω από την Σμύρνη συνεχίζεται, με την εταιρία να δίνει αναβολή έως τον Φεβρουάριο για τις τελικές αποφάσεις.

Μετά από πολλές φήμες ότι η VW σκέφτεται να εγκαταλείψει την ιδέα για την δημιουργία του νέου εργοστασίου της στην Τουρκία, πηγές μέσα από την εταιρία ξεκαθαρίζουν ότι δεν υπάρχει αυτή την στιγμή πάνω στο τραπέζι κάποια άλλη πρόταση η οποία να εξετάζεται.

Χώρες όπως η Βουλγαρία, η Ρουμανία και η Σερβία (και κάπου στο βάθος η... Ελλάδα) είχαν εκφράσει την ελπίδα και είχαν κάνει διάφορες ενέργειες ώστε να εκμεταλλευτούν το κλίμα δυσμένειας που είχε δημιουργηθεί για την Τουρκία.

Γερμανική εφημερίδα πάντως που έχει πρόσβαση σε στελέχη της εταιρίας επισημαίνει ότι δεν έχει αλλάξει η πρόθεση της εταιρίας να φτιάξει τελικά το εργοστάσιο στην Τουρκία, όμως το όλο πλάνο έχει πάρει μία αναβολή μέχρι τον Φεβρουάριο. Και πάντως δεν υπάρχουν άλλες σκέψεις για εγκατάστασή του πέρα από την Τουρκία.

Το εργοστάσιο είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει να παράγει αυτοκίνητα μέσα στο 2022, αν και τώρα μάλλον θα πάει για λίγο αργότερα. Πάντως στην VW δηλώνουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα παραγωγής λόγω της καθυστέρησης καθώς όπως δήλωσε ένα υψηλόβαθμό στέλεχός της "Έχουμε αρκετό περιθώριο ελιγμών στο δίκτυο παραγωγής".