H VW θα εγκαταστήσει 2000 σταθμούς φόρτισης στις ΗΠΑ μέχρι τα μέσα του 2019


Θέλοντας να λύσει το σημαντικότερο πρόβλημα στην εξάπλωση των ηλεκτρικών μοντέλων, η VW προχωρά στην εγκατάσταση ενός μεγάλου δικτύου φορτιστών σε όλες τις ΗΠΑ.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 22/4/2018

Καθώς βρισκόμαστε στο ξεκίνημα της πιο σημαντικής αλλαγής στην ιστορία της αυτοκίνησης, είναι προφανές σε όλους, ότι η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση έχει ένα σημαντικό πρόβλημα: την απουσία υποδομών για την φόρτιση των αυτοκινήτων

Η VW με το δικό της πρόγραμμα "Electrify America" ανακοίνωσε τα σχέδιά της που αφορούν την εγκατάσταση 2.000 φορτιστών σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ μέχρι τον Ιούνιο του 2019.

Το πρόγραμμα "Electify America" γεννήθηκε μετά το σκάνδαλο dieselgate, και σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της εταιρίας η εγκατάσταση των φορτιστών θα αφορά 500 σταθμούς σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου, ενώ οι υπόλοιποι θα εγκατασταθούν σε πάνω από 100 πάρκινγκ της μεγάλης αλυσσίδας super market Walmart σε 34 Πολιτείες.

Το φιλόδοξο αυτό πρόγραμμα προβλέπει διαφόρων ειδών φορτιστές, στα 50, 150 και 350 kW, οι τελευταίοι μάλιστα με τα ειδικά υγρόψυκτα καλώδια. Το τελευταίο δεν αφορά αυτοκίνητα που βρίσκονται ήδη στην παραγωγή, όμως τα επερχόμενα Audi E-Tron και Porsche Mission E θα μπορούν να δεχθούν αυτούς του ταχυφορτιστές. 

Για να έχουμε μια εικόνα, οι φορτιστές της Tesla είναι μεταξύ 120 και 140 kW ενώ ένας φορτιστής των 350 kW θα μπορεί φορτίζει ένα μεγάλο αυτοκίνητο σε μόλις 15 λεπτά για αυτονομία 482 χιλιομέτρων, προσθέτοντας σε κάθε λεπτό φόρτισης -θεωρητικά πάντα- περί τα 30 χιλιόμετρα αυτονομίας. 

Η VW υποστηρίζει ότι οι φορτιστές θα είναι σε 17 μεγάλες πόλεις και σε κάποιους αυτοκινητόδρομους σε πάνω από 39 Πολιτείες. Σε κάθε σταθμό σε αυτοκινητόδρομο θα υπάρχουν από 4 έως 10 φορτιστές, ενώ αυτοί που θα είναι στις πόλεις θα έχουν τρεις έως έξι φορτιστές.