H VW θα κατασκευάζει νέας γενιάς μικρά EV στην Σλοβακία


Το Volkswagen Group θα κατασκευάζει μια νέα γενιά μικρών ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Σλοβακία, αναφέρει η έγκριτη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 20/5/2019

Πολλά γράφονται για ηλεκτρικά μεγάλα SUV και ανάλογου χαρακτήρα σπορ μοντέλα αλλά μέσα σε αυτό τον τεράστιο όγκο πληροφόρησης πολύ συχνά ξεχνάμε το πιο απλό πράγμα. Πως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και γενικότερα τα μηδενικών ρύπων έχουν ως κύριο ρόλο να κάνουν τις πόλεις πιο καθαρές και σε αυτά τα αστικά κέντρα δεν μπορούν παρά να κυκλοφορούν city-cars.

Όπως είναι τα VW e-up!, Seat e-Mii και το επερχόμενο Skoda Citigo-e iV με την διαφορά πως δεν πρόκειται για αυτοκίνητα που βασίστηκαν σε λευκό χαρτί αλλά για εξελίξεις των συμβατικών εκδόσεων. Αυτός είναι και ένας βασικός λόγος που έχουν σχεδόν διπλάσια τιμή από την έκδοση με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης. Κάτι που η VW θέλει να αλλάξει με τα νέας γενιάς EV μικρά της.

Στόχος είναι να αναβαθμιστεί το εργοστάσιο στην Μπρατισλάβα (εκεί όπου κατασκευάζεται η τριπλέτα) και τα ηλεκτρικά city-cars να κοστίζουν πολύ κάτω από τις 20.000 ευρώ. Αυτά θα βασίζονται στη γνωστή πλατφόρμα MEB και το μήκος τους δεν θα ξεπερνά τα τέσσερα μέτρα. Το λανσάρισμά θα γίνει το 2022 και η ετήσια παραγωγή θα κυμαίνεται στις περίπου 200.000 μονάδες ετησίως.