H VW θα πληρώσει πάνω από 2 δισ. ευρώ το 2019 για το dieselgate


H αιμορραγία της εταιρίας συνεχίζεται και μέσα στο 2019, με το συνολικό κόστος να έχει φτάσει στα 27 δισεκατομμύρια ευρώ από το 2015 που ξέσπασε το dieselgate
 

  • 23/12/2018

Δεν έχει τέλος η οικονομική χασούρα για το γκρουπ VW από το dieselgate καθώς όπως ανακοινώθηκε και μέσα στο 2019 θα ξοδέψει περί τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ για να ανταπεξέλθει στις διάφορες απαιτήσεις που έχουν προκύψει από τους καταναλωτές τους οποίους εξαπάτησε.

Αυτό το ποσό έρχεται να προστεθεί στα 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ που ξοδεύτηκαν μέσα στο 2018 ανεβάζοντας μέχρι στιγμής το συνολικό ποσό της απεμπλοκής από το σκάνδαλο στο απίστευτο νούμερο των 27 δισεκατομμυρίων ευρώ από το 2015 που ήρθε στην επιφάνεια όλη η ιστορία.

Όπως δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής του γκρουπ Frank Witter, η πρόβλεψη για το 2020 είναι για περίπου 1 δισεκατομμύριο ευρώ. Παρ' όλα αυτά το γκρουπ σημειώνει αισθητή άνοδο στις πωλήσεις και την κερδοφορία, στοχεύοντας πλέον και στην αγορά φορτηγών της Κίνας, όπου τα περιθώρια ανάπτυξης είναι ιδιαίτερα σημαντικά. Σκεφτείτε που θα βρισκόταν το γκρουπ αν δεν είχε ξοδέψει όλα αυτά τα χρήματα για ένα σκάνδαλο που λίγο έλειψε να του κοστίσει την ύπαρξή του.