Η VW θα πρέπει να επιλέξει μια μάρκα της να αναλάβει τα φθηνά ηλεκτρικά


Η οικογένεια των μικρών και προσιτών ηλεκτρικών του γκρουπ VW θα πρέπει να  ξεκινήσει άμεσα και μάλλον αυτή δεν θα είναι η Seat

  • 3/5/2020

H VW στην προσπάθειά της να έχει μία πληθώρα ηλεκτρικών μοντέλων μέχρι το 2025 πρέπει να μπει στην αγορά και με μικρά αυτοκίνητα πόλης τα οποία θα είναι και φθηνά με κόστος κάτω από τα 20.000 ευρώ. Τα αυτοκίνητα αυτά θα βασίζονται σε μία διαφορετική εκδοχή της πλατφόρμας ΜΕΒ και μέχρι τώρα θεωρείτο ότι το χρίσμα το είχε πάρει η Seat.

Aυτό είχε δηλώσει το αφεντικό της εταιρίας Herbert Diess τον Μάρτιο του 2019, λέγοντας ότι η ισπανική εταιρία θα ήταν αυτή που θα αναλάμβανε το πρότζεκτ για την ηλεκτρική μετάλλαξη των VW Up, Skoda Citigo και Seat Mii.

Πηγές μέσα από την Seat υποστηρίζουν ότι η ίδια η VW θα τρέξει τώρα το πρόγραμμα, καθώς οι υπεύθυνοι του γκρουπ πιστεύουν ότι αυτό θα είναι πιο αποτελεσματικό. Τα μικρά ηλεκτρικά θα βασίζονται πάνω σε μία νέα έκδοχή της πλατφόρμας ΜΕΒ με μήκος κάτω των 4 μέτρων.

Η επιλογή αυτή μοιάζει λογική από άποψη μείωσης του κόστους, αν και θα αυτό θα πρέπει να αποδειχτεί στην πράξη, καθώς η τελική τιμή θα πρέπει να είναι σχεδόν 1/3 κάτω από αυτή του ID 3. Οι μηχανικοί αναζητούν ότι πιο οικονομικό και μικρό σε μέγεθος υπάρχει, από νέα ηλεκτρικά μοτέρ έως νέες συστοιχίες μπαταριών.

Η προώθηση της Seat στο να αναλάβει αυτό το πρότζεκτ ήταν και μία επιβράβευση μεταξύ άλλων του αφεντικού της Luca de Meo και την ιδιαίτερα επιτυχημένη του πορεία στην αναβάθμιση των κερδών της εταιρίας. Όμως ο de Meo δεν είναι πια στο γκρουπ VW καθώς θα αναλάβει μέσα στο καλοκαίρι την Renault.

H Seat θα συνεργαζόταν με την Κινέζικη JAC Automobile Group για το πρόγραμμα αυτό, όμως πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκε ότι ακυρώνονται αυτά τα σχέδια και η είσοδος της Seat στην αγορά ηλεκτρικών της Κίνας, που προβλεπόταν να γίνει μέσα στο 2021.

ΠΗΓΗ: ΑUTOMOTIVE NEWS