Η VW θέλει να σπάσει το ρεκόρ στο Nurburgring με το Ι.D. R του Pikes Peak


Mετά την εκπληκτική παρουσία στην αμερικάνικη ανάβαση, το ηλεκτρικό πρωτότυπο της VW βάζει πλώρη για ακόμα πιο υψηλούς στόχους.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 20/1/2019

Η απίστευτη εμφάνιση και ο εκπληκτικός χρόνος που έκανε στην ανάβαση του Pikes Peak το ηλεκτρικό Ι.D. R της VW έχει ανοίξει πλέον την όρεξη στην εταιρία να δοκιμαστεί εκεί που πρέπει: στην πίστα του Nurburgring.

Eκεί προς το παρόν τον απόλυτο χρόνο έχει η Porsche 919 Hybrid Evo με 5:19.546 που είναι ένας εξωπραγματικός χρόνος ο οποίος δύσκολα μπορεί να καταρριφθεί. Όμως το «ηλεκτρικό» ρεκόρ το έχει το NIO EP9 από το 2017 με χρόνο 6:45.90. Και αυτός είναι κατ' αρχήν ο στόχος της VW.

Αν κρίνουμε πάντως από το πως εξαφάνισε τον ανταγωνισμό στο Pikes Peak και έσπασε κάθε ρεκόρ, τότε είναι προφανές ότι το ηλεκτρικό ρεκόρ του ΝΙΟ θα πέσει μάλλον εύκολα. Η εταιρία υποστηρίζει ότι είναι σε θέση να κινηθεί ανάμεσα στους δύο χρόνους που προαναφέραμε, ίσως πολύ πιο κοντά στην Porsche από όσο νομίζουμε.

Οδηγός του αυτοκινήτου θα είναι και πάλι ο Romain Dumas που πέρα από τη νίκη στην αμερικάνικη ανάβαση έχει και τέσσερις νίκες στον 24ωρο αγώνα του Νurbugring, οπότε είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην σωστή θέση.

Μένει να δούμε τι θα καταφέρει το απίστευτο δημιούργημα των μηχανικών της VW καθώς πολλοί υποστηρίζουν  ότι με τις κατάλληλες μετατροπές και κάποιες βελτιώσεις στην αεροδυναμική είναι σε θέση να χτυπήσει και τον εξωπραγματικό χρόνο της 919. Εν αναμονή κάποια στιγμή μέσα στην χρονιά, πιθανότατα κάπου στο καλοκαίρι, όπου οι συνθήκες είναι ιδανικές για τέτοιου είδους προσπάθειες.