Η VW θέλει το Golf R πεντακύλινδρο όμως η Audi... αρνείται


Φήμες θέλουν την VW να επιδιώκει την συνολική αναβάθμιση του Golf R όμως αυτό θα προκαλούσε κανιβαλισμό με τα αντίστοιχα μοντέλα της Audi.

  • KEIMENO: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 19/3/2020

Μετά την επίσημη ανακοίνωση και του νέου Golf GTi έρχεται η σειρά για την φημολογία σχετικά με την έκδοση R. Μία φημολογία που έκανε λόγο ότι για πρώτη φορά η κορυφαία έκδοση του Golf θα μπορούσε να εφοδιαστεί με τον πεντακύλινδρο 2,5 TFSi.

Όμως σύμφωνα με τα δημοσιεύματα το Ολλανδικού site Αutovisie, η Audi έχει άλλη γνώμη και θέλει να κρατήσει για δική της αποκλειστική χρήση στα μικρά hatchbacks τον εξαιρετικό πεντακύλινδρο της εταιρίας.

Ο λόγος είναι προφανής: η Audi δεν θα ήθελε το Golf R να μπει στα χωράφια του RS3, ενώ το Golf R θα πρέπει να μείνει και αρκετά φθηνότερο ώστε να μην κανιβαλίσει τις πωλήσεις του μοντέλου της Audi. 

Η Audi βέβαια επιτρέπει σε εταιρίες όπως η KTM ή η Donkervoort να χρησιμοποιούν αυτόν τον κινητήρα, όμως δεν είναι άμεσα ανταγωνιστικά μοντέλα απέναντι στο RS3, στο TT RS ή στο νέο Q3 RS.

Eπίσης η περίπτωση να μπει ο εν λόγω κινητήρας στο Golf θα δημιουργούσε προβλήματα στην παραγωγή του στο εργοστάσιο του Gyor στην Ουγγαρία όπου κατασκευάζονται τα σπορ μοντέλα της Audi. Όπως είπε στέλεχος της εταιρίας, η κατασκευή του συγκεκριμένου κινητήρα είναι πολύ πιο χρονοβόρα από ένα από μοτέρ, οπότε είναι δύσκολο να ανέβει η παραγωγή του σε μεγάλα νούμερα.

Πάντως οι πληροφορίες θέλουν την VW να μην αρκείται στους 330 ίππους του απλού R αλλά να βγάζει αργότερα και μία πιο δυνατή εκδοχή με κοντά στους 400 ίππους από τον δίλιτρο κινητήρα. Δεν έχουμε παρά να περιμένουμε...