James Bond: Η χαμένη Aston Martin DB5 της ταινίας Goldfinger βρέθηκε μετά από 24 χρόνια


Η μοναδική Aston Martin DB5 που χρησιμοποιήθηκε για την ταινία του διάσημου πράκτορα 007, Goldfinger, είχε κλαπεί το 1997 και τώρα φέρεται να έχει εντοπιστεί στη Μέση Ανατολή. Πως εξαφανίστηκε ένα από τα πιο διάσημα και ακριβά αυτοκίνητα στον κόσμο. 

  • 1/10/2021

Από την ταινία του James Bond, Goldfinger του 1964, η Aston Martin DB5 έχει γίνει ένα από τα πιο διάσημα αυτοκίνητα στον κόσμο. Είναι τόσο διάσημο στην πραγματικότητα, που η ίδια η Aston Martin το έφερε ξανά στη ζωή μέσω του προγράμματος αναπαλαίωσης που έτρεχε η βρετανική εταιρεία και κάθε μονάδα κοστίζει σχεδόν 3 εκατομμύρια λίρες.

Ωστόσο, το 1997 ένα από τα πιο διάσημα αυτοκίνητα του 007, η συγκεκριμένη DB5 εκλάπη από ένα ιδιωτικό parking στο αεροδρόμιο Boca Raton στη Φλόριντα και έκτοτε η τύχη της αγνοείται.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ήταν το μοναδικό παράδειγμα με τα gadgets του James Bond να είναι λειτουργικά και τώρα λέγεται ότι αξίζει περίπου 18,2 εκατομμύρια λίρες (24,8 εκατομμύρια δολάρια), καθιστώντας το ένα από τα πιο ακριβά και επιθυμητά αυτοκίνητα στον κόσμο.

Αλλά μετά από πολύ καιρό αναζήτησης, η Telegraph δημοσίευσε ένα άρθρο που δείχνει αποδεικτικά στοιχεία για την ύπαρξή της. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ηθοποιός Elizabeth Hurley αποκάλυψε νέες πληροφορίες σχετικά με την τοποθεσία του κλεμμένου DB5 σε μια σειρά podcast με τίτλο «Το πιο διάσημο αυτοκίνητο στον κόσμο».

Όπως φαίνεται, ένα αυτοκίνητο με τον ίδιο αριθμό πλαισίου (VIN) με το κινηματογραφικό αυτοκίνητο που αγνοείται εντοπίστηκε πρόσφατα στη Μέση Ανατολή. Σύμφωνα με την πηγή, το DB5 βρίσκεται σε ιδιωτική συλλογή αυτοκινήτων είτε στη Σαουδική Αραβία, στο Ντουμπάι, στο Κουβέιτ ή στο Μπαχρέιν.

Ο Christopher A. Marinello από την Art Recovery International δήλωσε στην Telegraph: «Υπάρχουν σημαντικοί συλλέκτες αυτοκινήτων σε αυτές τις χώρες και έχω πληροφορίες ότι το αυτοκίνητο θα μπορούσε να βρίσκεται σε μία από αυτές τις συλλογές.»

«Είμαι αισιόδοξος ότι ο κάτοχος θα εμφανιστεί οικειοθελώς πριν πρέπει να κάνω μια ανακοίνωση. Είναι πολιτική μου να δίνω στους κατόχους κλεμμένων και λεηλατημένων αντικειμένων κάθε ευκαιρία να κάνουν το σωστό.»

Λέγεται ότι ο σημερινός ιδιοκτήτης του DB5 δεν ήξερε ότι είχε κλαπεί και ως εκ τούτου δεν θα γνώριζε τις επιπτώσεις όταν βρεθεί. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό έργο τέχνης και το podcast προσφέρει μάλιστα και αμοιβή 100.000 δολαρίων για όποιον μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό της κλεμμένης DB5.