Η Xiaomi επενδύει στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας


Την οικονομική στήριξη της Xiaomi θα έχει μια κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία αντικείμενο της οποίας αποτελεί η εξέλιξη και η παραγωγή ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 13/11/2019

Μπορεί η Apple να πάγωσε το φιλόδοξο project της δημιουργίας ενός αυτοκινήτου που θα έφερε την υπογραφή της, δεν ισχύει το ίδιο ωστόσο για άλλους τεχνολογικούς κολοσσούς ανά την υφήλιο.

Τελευταίο και πιο χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Xiaomi, η οποία αποφάσισε να συμμετάσχει σε ένα επενδυτικό σχήμα που θα υποστηρίξει την προσπάθεια μιας κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας να αναπτυχθεί περαιτέρω στις κατηγορίες των ηλεκτροκίνητων και των αυτόνομων οχημάτων.

O λόγος για την XPeng η οποία έχει ήδη περάσει στην παραγωγή δύο ηλεκτροκίνητες προτάσεις καταγράφοντας 13.000 πωλήσεις το πρώτο ενιάμηνο της φετινής χρονιίας.

Η XPeng πρόκειται να αντλήσει κεφάλαια ύψους 400.000 εκατομμυρίων δολαρίων ώστε να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη τεχνολογιών που είτε αφορούν την ηλεκτροκίνηση είτε την αυτόνομη οδήγηση οχημάτων.

Πέρα από την Xiaomi, στο επενδυτικό σχήμα το οποίο θα στηρίξει την προσπάθεια της XPeng συμμετέχει και γνωστή κινεζική πλατφόρμα δημοπρασιών, αναδεικνύοντας τη δυναμική μιας φίρμας που για την ώρα απευθύνεται στην τοπική αγορά, ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο επέκτασής της και εκτός των κινεζικών συνόρων.