Η χλιδή περισσεύει στα διαμερίσματα της Aston Martin στο Manhattan!


Η Aston Martin ανοίγει τις πολυτελείς κατοικίες της στη ΝYC που επιστρέφει σε κανονικούς ρυθμούς με... bonus μια DBX για κάθε διαμέρισμα! 

  • PHOTOS: CAR AND DRIVER USA
  • 28/6/2021

Η Aston Martin έχει ήδη κάνει το πρώτο επιχειρηματικό της βήμα στο real estate με μερικά πολυτελή διαμερίσματα στο Μαϊάμι και το Λος Άντζελες, και τώρα ανοίγει ένα περιορισμένο αριθμό ειδικά σχεδιασμένων κατοικιών σε μια πολυκατοικία στην πιο διάσημη περιοχή του Μανχάταν. Σε αυτή την πολυσύχναστη περιοχή, με τη Wall Street και τους εντυπωσιακούς ουρανοξύστες, χτυπά η χρηματοοικονομική καρδιά της πόλης.

Και ποιο είναι το κερασάκι στην τούρτα; Κάθε μία από τις πέντε κατοικίες της Aston έρχεται με μία Aston Martin DBX να περιλαμβάνεται στην τιμή σε κομψό μαύρο χρώμα!

Αλλά πού θα την παρκάρετε; Στην τιμή δυστυχώς δεν περιλαμβάνεται χώρος στάθμευσης στο Μανχάταν - και αυτό είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα, πέρα από την τιμή φυσικά.

William Street 130

Υπάρχουν 242 πολυτελή διαμερίσματα στον ουρανοξύστη των 66 ορόφων στην οδό William Street 130. Μόνο πέντε από αυτά καταλαμβάνουν δύο ολόκληρους ορόφους που θα γίνουν η «πτέρυγα» με το σήμα της Aston Martin, όλα πλήρως επιπλωμένα με ιδιωτικά μπαλκόνια.

Αντί για γυαλί από το δάπεδο μέχρι την οροφή, υπάρχουν τοξωτά παράθυρα, όπως σε αρκετά παλιά κτίρια και παχιά ανοίγματα από σκυρόδεμα κατά μήκος των μπαλκονιών. Υπάρχουν τρία υπνοδωμάτια, τρία μπάνια και περισσότερα από 220 τετραγωνικά μέτρα επιφάνειας μέσα στα διαμερίσματα και άλλα 60 περίπου έξω. Σε σύγκριση με τις υψηλότερες τιμές των πολυτελών κατοικιών της Aston στο Μαϊάμι, οι μονάδες του Μανχάταν είναι αρκετά πιο προσιτές.

Τα πολυτελή ακίνητα, μετά την μεγάλη πτώση και την ανύπαρκτη ζήτηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας, προφανώς επιστρέφουν σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Η Mansion Global ανέφερε ότι τον Μάιο, οι κάτοικοι της πόλης υπέγραψαν 130 συμβόλαια για σπίτια αξίας 4 εκατομμυρίων δολαρίων και άνω, σχεδόν επτά φορές μεγαλύτερη από πέρυσι. Φυσικά, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν επίσης μετακομίσει από τη Νέα Υόρκη, πολλοί από αυτούς που δεν πρόκειται ποτέ να επιστρέψουν. Όμως, λίγα τετράγωνα μακριά από τη Wall Street, στην οδό William 130 η επένδυση της Aston Martin δείχνει ότι είναι αισιόδοξη για την δυναμική επιστροφή της πόλης.

Aston Martin DBX

Κάθε μία από τις πέντε πολυτελείς μονάδες έρχεται με μία Aston Martin DBX που σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα του κτιρίου, David Adjaye. Το αυτοκίνητο είναι μαύρο όπως όλοι οι διάδρομοι εντός του κτιρίου. Δεν μπορείτε μάλιστα να επιλέξετε ούτε το αυτοκίνητο, ούτε και τα έπιπλα της κάθε οικίας - τα διαμερίσματα είναι πλήρως επιπλωμένα με κομμάτια της συλλογής Home Aston Martin. Δεν έχετε καν θέση γκαράζ, επειδή οι άνθρωποι της πόλης σε αυτό το επίπεδο εισοδήματος αγαπούν την Uber. Το DBX θα μπορεί να σταθμεύσει σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό του Κονέκτικατ και θα σας περιμένει για το σαββατοκύριακο.

Η Νέα Υόρκη βρίσκεται μπροστά σε μία κρίση της αγοράς κατοικίας και χρειάζεται απεγνωσμένα ενοικιαστές. Το Bloomberg εκτιμά ότι η διακοπή λειτουργίας εξαιτίας του COVID-19, η μείωση των γραφείων στο κέντρο της πόλης και η αργή ανάκαμψη μείωσαν τα έσοδα από φόρους ιδιοκτησίας κατά 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Μένει να δούμε πόσο επιτυχημένο θα αποδειχθεί το πρώτο επιχειρηματικό βήμα της βρετανικής εταιρείας στο real estate μιας αμερικάνικης μητρόπολης σαν τη Νέα Υόρκη.