Η χρηματιστηριακή αξία της Tesla ξεπέρασε το 1 τρις δολάρια!


Για πρώτη φορά στην σύντομη ιστορία της, η Tesla είδε τη χρηματιστηριακή της αξία να ξεπερνά το δυσθεώρητο φράγμα του 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων.

  • 26/10/2021

To ανοδικό σερί στην τιμή της μετοχής της Tesla  δεν έχει τελειωμό, με την χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας του Elon Musk να ξεπερνά χθες το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια.

H χθεσινή ανακοίνωση της εταιρείας ενοικιάσεων αυτοκινήτων Hertz, που ανέφερε ότι παρήγγειλε από την Tesla 100.000 Model 3 με συνολική αξία που αγγίζει τα 4,3 δις δολάρια για τις ανάγκες της σε Ευρώπη και ΗΠΑ ήταν η τελευταία αιτία για την εκτίναξη της μετοχής της αμερικανικής εταιρείας που χθες ξεπέρασε τα 1.000 δολάρια ανά μετοχή, σημειώνοντας αύξηση άνω του 12% μέσα σε ένα 24ωρο.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της συνολικής χρηματιστηριακής της αξίας στα 1,024 τρισεκατομμύρια δολάρια, όταν στις αρχές του 2020 η κεφαλαιοποίηση της Tesla έφτανε για πρώτη φορά τα 100 δις δολάρια, κάτι που την κάνει να είναι κατά 10 φορές μεγαλύτερη μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια.

Όπως αναφέρουν έγκυροι αναλυτές, μόνο έξι είναι οι εταιρείες παγκοσμίως των οποίων η κεφαλαιοποίηση υπερβαίνει αυτή τη στιγμή το φράγμα του 1 τρις δολαρίων. Η Tesla, η Saudi Aramco, η Apple, η Microsoft, Alphabet (βλέπε Google) και η Amazon.

Μάλιστα, η χρηματιστηριακή αξία της Tesla υπερβαίνει αυτή τη στιγμή όλες τις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες παγκοσμίως, όπως την Toyota (240 δις δολάρια), τη VW (145 δις δολάρια), BYD (111 δις δολάρια), Daimler (102 δολάρια), GM (83 δις δολάρια), Great Wall (76 δις δολάρια), Nio (67 δις δολάρια), BMW (66 δις δολάρια), Ford (63 δις δολάρια) και Stellantis (63 δις δολάρια).