Η Yamaha αποχαιρετά τον V. Rossi με ένα video που συγκινεί


Η αποχώρηση της Yamaha από το Moto GP ξυπνά μνήμες από το παρελθόν και την κοινή πορεία 15 ετών με τον V. Rossi.

  • 24/11/2020

H Yamaha αποτελεί παρελθόν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του MotoGP, όπως παρελθόν αποτελεί και η κοινή πορεία της ιαπωνικής ομάδας με τον θρύλο του θεσμού V. Rossi.

Η συνύπαρξη του V. Rossi με την ομάδα της Yamaha ξεκίνησε το μακρινό 2004 και συνεχίστηκε μετά από μια ανάπαυλα δύο ετών κατά τη διάρκεια της οποίας ο «Γιατρός» αγωνίστηκε με τα χρώματα της Ducati.

Oι δρόμοι των δύο συναντήθηκαν ξανά το 2013 και έκτοτε παρέμειναν μαζί, ακόμα και τις εποχές που ο V. Rossi δεν ήταν ανταγωνιστικός με τη μοτοσυκλέτα της Yamaha.

Με τα χρώματα της ιαπωνικής ομάδας ο «Γιατρός» κατάφερε να κατακτήσει τέσσερις παγκόσμιους τίτλους και να κόψει πρώτος το νήμα σε 56 Grand Prix.

Τη φετινή σεζόν κατάφερε να ανέβει μόλις μία φορά στο podium, τερματίζοντας στην 15η θέση του πρωταθλήματος εξαιτίας και της απουσίας του από το grid για δύο αγώνες καθώς βρέθηκε θετικός στο Covid-19.

Δείτε εδώ τις δέκα καλύτερες στιγμές του V. Rossi με την ομάδα της Yamaha:

O V. Rossi θα συνεχίσει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Moto GP με την ομάδα της SRT, στην οποία θα μετακομίσουν και τρία μέλη της σημερινής ομάδας του «Γιατρού».

Μέχρι την εκκίνηση της επόμενης σεζόν, ο V. Rossi θα έχει να θυμάται την 15ετη πορεία του στην ομάδα της Yamaha, η οποία δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Ιταλό αναβάτη για την προσφορά του, δημοσιεύοντας στα κοινωνικά δίκτυα ένα video με ιδιαίτερες στιγμές από την ιδιαίτερα επιτυχημένη συμβίωσή τους.