Η υδρογονοκίνητη Corolla των 300 PS παραμένει «καυτή» στην πίστα (video)


Έστω και αν το αυξημένο βάρος δεν βοηθά, η Toyota Corolla με καύσιμο υδρογόνο δεν έχει και πολλά να ζηλέψει από τη θερμική GR έκδοση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: BEST MOTORING - YouTube
  • 23/12/2022

Η Toyota δείχνει να έχει αφοσιωθεί πλήρως στα εναλλακτικά καύσιμα, με έμφαση στο υδρογόνο. Το Toyota Mirai βρίσκεται στην κυκλοφορία από το 2014, και είναι το πρώτο υδρογονοκίνητο μοντέλο παραγωγής της αγοράς. Η στροφή στον ηλεκτρισμό δε φαίνεται να πτοεί την ιαπωνική εταιρεία απ' το να συνεχίσει να εξελίσσει τα συστήματα που αφορούν το υδρογόνο.

Οι Ιάπωνες λανσάρουν ένα νέο πρωτότυπο Corolla που κινείται με τη βοήθεια του υδρογόνου, και είναι κατάλληλο για πίστα. Το νέο όχημα της Toyota έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην ιαπωνική εκπομπή Best Motoring, της οποίας η ομάδα το δοκίμασε, κάνοντας γύρους στην πίστα της Tsukuba.

Οι Keiichi Tsuchiya και Nobuteru Taniguchi, οδηγοί του Best Motoring, βρέθηκαν πίσω από το τιμόνι του υδρογονοκίνητου Corolla, σε μία προσπάθεια να πείσουν τους θεατές ότι το υδρογόνο είναι το μέλλον της αυτοκίνησης, κι όλο και περισσότεροι θα έπρεπε να το βάλουν στη ζωή τους.

Η εξέλιξη του οχήματος ξεκίνησε μόλις το περασμένο έτος, κι έτσι, η ομάδα του Best Motoring είναι η πρώτη που το αγγίζει.

Το αυτοκίνητο καθ' αυτό, δε διαφέρει πολύ από ένα συμβατικό Corolla hatchback στην όψη. Κάτω από το κάλυμμα του κινητήρα, «κρύβεται» η υδρογονοκίνητη μονάδα, η οποία προσφέρει πάνω από 300 PS ισχύος, ενώ, σύμφωνα με την Toyota, το βάρος του έχει αυξηθεί στα 1.680 kg, εξαιτίας των προσθηκών που έγιναν, προκειμένου να είναι το όχημα συμβατό με τον κινητήρα υδρογόνου.

Στο εσωτερικό του, το Toyota Corolla διαθέτει έναν κλωβό ασφαλείας και ένα διαχωριστικό κατασκευασμένο από ανθρακόνημα, που απομονώνει την καμπίνα του οδηγού από το υπόλοιπο όχημα.

Οι Tsuchiya και Taniguchi κάνουν γύρους στην Tsukuba πρώτα με ένα Toyota GR Yaris, κι έπειτα με το υδρογονοκίνητο Corolla. Αμφότεροι οδηγοί βαθμολόγησαν θετικά την εμπειρία που προσφέρει το όχημα, όμως ανέφεραν το επιπλέον βάρος ως αρνητικό. Ο ήχος που παράγει, αλλά και η ισχύς του, ήταν δύο από τα θετικά του γνωρίσματα, σύμφωνα με τους δύο Ιάπωνες.

Δείτε το υδρογονοκίνητο Corolla εν δράσει: