Η υπερυψωμένη C8 Corvette είναι αυτό που λέμε… διαστημική!


Μια Corvette με απόσταση από το έδαφος αντίστοιχη ενός καθαρόαιμου τζιπ ακούγεται περίεργα αλλά είναι υλοποιήσιμη.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: jza802jzmk4 (instagram)
  • 23/3/2020

Οι παραδόσεις της καινούργιας Corvette στους πραγματικά τυχερούς ιδιοκτήτες της μπορεί μόλις να ξεκίνησαν αλλά αυτό δεν εμποδίζει τους πιο πολλούς από αυτούς να κάνουν ήδη σκέψεις για επεμβάσεις στο all time classic αμερικάνικο super car.

Μια από αυτές τις επεμβάσεις είναι η τοποθέτηση αερανάρτησης, προκειμένου στις περισσότερες περιπτώσεις να μειώνεται η απόστασή της από το έδαφος. Και λέμε στις περισσότερες περιπτώσεις γιατί υπάρχει και το αντίθετο: η αύξηση της απόστασης από το έδαφος. Η οποία αλλάζει τελείως την εικόνα του super car, που για πρώτη φορά στη μακρόχρονη ιστορία του έχει τον κινητήρα του στο κέντρο.

H υπερυψωμένη Corvette σίγουρα θα μπορούσε να μετέχει και σε αγώνες πέρα από την άσφαλτο και να ανταγωνιστεί άμεσα τις αντίστοιχες εκδόσεις της επίσης καινούργιας Porsche 911 που έχουν κάνει την εμφάνισή τους. Συνεχίζοντας μια αρκετά μεγάλη παράδοση που έχει την απαρχή της στο ράλι Παρίσι Ντακάρ.

Ο V8 της νέας Corvette, που μάλλον και στη συγκεκριμένη έκδοση θα βρίσκεται κάτω από ένα γυάλινο κάλυμμα, δεν θα έχει φυσικά κανένα πρόβλημα, χάρη στους 502 PS και τα 637 Nm που αποδίδει να την κινήσει γρήγορα και στο χώμα και στην άμμο. Φυσικά εδώ καθοριστικό ρόλο θα παίζουν και τα λάστιχα.