Η ZF θα επενδύσει 14 δισ. δολάρια στην τεχνολογία των ηλεκτρικών και αυτόνομων αυτοκινήτων


Η ηλεκτροκίνηση και η αυτόνομη οδήγηση απαιτούν τεράστια ποσά για την ανάπτυξή τους και η ZF από την πλευρά της τα επενδύει.

  • 24/9/2018

Η ZF είναι από τους μεγαλύτερους προμηθευτές της αυτοκινητοβιομηχανίας και λογικό είναι να ενδιαφέρεται για τις μελλοντικές εξελίξεις σε αυτήν. Και  φυσικά να επενδύει στην ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών. Με δεδομένα τα παραπάνω λοιπόν και σύμφωνα με το Bloomberg η γερμανική εταιρεία προτίθεται να επενδύσει την επόμενη πενταετία συνολικά 14 δισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή 2,8 δισεκατομμύρια σε ετήσια βάση, για την ανάπτυξη τόσο της ηλεκτροκίνησης όσο και της αυτόνομης οδήγησης.

Ενδιαφέρον είναι πως το συγκεκριμένο ετήσιο ποσό είναι μεγαλύτερο από τα 2,57 δις δολάρια που η εταιρεία επένδυσε το 2017 για την έρευνα σε όλους τους κλάδους στους οποίους δραστηριοποιείται. Αυτό αποτελεί από μόνο του μια σαφή ένδειξη για τα πράγματα που θα έρθουν στο (άμεσο) μέλλον στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Παράλληλα η ZF ανακοίνωσε πως το πρότζεκτ που εξελίσσει αυτήν την περίοδο είναι ένα ηλεκτροκίνητο βαν διανομών με δυνατότητες και αυτόνομης κίνησης. Το βαν αυτό θα είναι έτοιμο για κανονική παραγωγή μέσα στην επόμενη διετία και σύμφωνα με τους ειδικούς της θα ανταγωνίζεται άμεσα μοντέλα σαν τα Ford Transit και VW Crafter.

Το βαν της ZF θα μπορεί να κινείται μόνο στα κέντρα των πόλεων, ακόμα και σε δρόμους χωρίς διαγραμμίσεις, θα αναγνωρίζει τα οδικά σήματα και θα μπορεί να κινείται και γύρω από διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα. Ταυτόχρονα ένα σήμα Follow me θα επιτρέπει στον άνθρωπο που θα κάνει πεζός τις διανομές των πακέτων να το εντοπίζει εύκολα.