Η ζήτηση για το Hyundai Ioniq 5 έχει χτυπήσει «κόκκινο»!


Οι πρώτες ενδείξεις για το πολύ ιδιαίτερο Ioniq 5 είναι πολύ ενθαρρυντικές βάζοντας υποψηφιότητα για ένα best-seller… που ηλεκτρίζει!

  • 2/3/2021

Το Ioniq 5 είναι ένα πολύ ιδιαίτερο σχεδιαστικά ηλεκτρικό αυτοκίνητο που προκαλεί το ενδιαφέρον όσο το μικρότερο Honda e ή το μεγαλύτερο Tesla Cybertruck. Ευτυχώς, όχι τόσο όσο το τελευταίο, αλλά όπως και να το κάνουμε η μίνιμαλ ρετρό άποψη του Ioniq 5 δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.

Μήτε περίπου 236.000 δυνητικούς αγοραστές του αυτοκινήτου που έχουν ήδη κάνει δήλωση ενδιαφέροντος. Μιλάμε για ένα πολύ εντυπωσιακό νούμερο αν αναλογισθεί κανείς πως το Ioniq 5 πραγματοποίησε την πρεμιέρα του στις 23 Φεβρουαρίου και πως αυτή η εκδήλωση ενδιαφέροντος αφορά σε άτομα μόνο από την Ευρώπη.

Ακόμη και η ίδια η Hyundai ανακοίνωσε πως το ενδιαφέρον ήταν μεγαλύτερο από κάθε άλλο της αυτοκίνητο που έχει παρουσιάσει. Μάλιστα, τα 3.000 αυτοκίνητα έκδοσης First Edition των περίπου 52.000 ευρώ έχουν υπερκαλυφθεί τρεις φορές μέσα στις πρώτες 24 ώρες και από την στιγμή που άνοιξε η πλατφόρμα για τις παραγγελίες.

Το Ioniq 5 είναι το πρώτο μοντέλο της Hyundai που βασίζεται στην πλατφόρμα E-GMP που έχει εξελιχθεί αποκλειστικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Επίσης, είναι το πρώτο μοντέλο της γκάμας πάνω σε ένα νέο τρόπο ηλεκτροκινητικότητας με βιώσιμα και καινοτόμα χαρακτηριστικά και υλικά προσφέροντας και εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση 400V/ 800V μέχρι και λειτουργία Vehicle-to-Load για φόρτιση εξωτερικών συσκευών.