Hennessey VelociRaptoR 1000: Ένα Ford F-150 Raptor R στον υπερθετικό βαθμό (photos)


Η Hennessey πήρε το Ford F-150 Raptor R, πήγε τα πάντα στο μάξιμουμ και το άφησε ελεύθερο να... τρομοκρατεί.

  • ΦΩΤΟ: Hennessey
  • 21/12/2022

Η Hennessey έκανε το ντεμπούτο του VelociRaptoR 1000, που αποτελεί επί της ουσίας την ακραία έκδοση του F-150 Raptor R.

Μετά τις αλλαγές που έκανε η γνωστή αμερικανική εταιρεία, το Raptor R αποδίδει 1013 PS και 1152 Nm ροπής, από τα 700PS και τα 866 Nm ροπής που άγγιζε ως επιδόσεις προηγουμένως, αύξηση της τάξης του 40%.

Ο supercharger Eaton TVS R2650 αντικαθίσταται από ένα μεγαλύτερο σύστημα, 3,8 λίτρων, ενώ ακόμα πρέπει να γίνουν εκτεταμένα τεστ σε κανονικούς δρόμους και διαδρομές off-road από την Hennessey, προτού διατεθεί το «θηρίο» στο κοινό.

«Το Hennessey VelociRaptor είναι το τροποποιημένο φορτηγό με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο, από το οποίο έχουμε κατασκευάσει χιλιάδες για πελάτες σε όλο τον κόσμο. Το VelociRaptoR 1000 ανεβάζει σημαντικά τον πήχη απόδοσης όσον αφορά την απόλυτη ισχύ. Προσθέστε τον χαρακτηριστικό ήχο του υπερσυμπιεστή και τη χαρακτηριστική νότα της εξάτμισης από το μοναδικό cross-plane V8, και το πακέτο είναι ασυναγώνιστο», δήλωσε ο John Hennessey.

Κάθε αντίτυπο έρχεται με ζάντες 20 ιντσών της Hennessey, ελαστικά 37 ιντσών, LED φώτα εμπρός, ειδικούς προφυλακτήρες, ενώ εξωτερικά έχει ειδικό livery για να ξεχωρίζει έτι περισσότερο.

Η παραγωγή θα αρχίσει το 2023 και το ενδιαφέρον για το μοντέλο μπορεί να εκδηλωθεί άμεσα στη Hennessey, ή μέσω της Ford