HER0: To Tesla των αιθέρων


Ένα Νεοϋορκέζος σχεδιαστής φιλοδοξεί να δημιουργήσει το πρώτο επιβατικό αεροσκάφος το οποίο θα εκλύει μηδενικούς ρύπους.

  • 23/1/2020

Το 2,5% των ρύπων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου προέρχεται από την αεροπλοΐα γεγονός που έχει οδηγήσει αρκετούς κατασκευαστές αεροσκαφών αλλά και αεροπορικές εταιρείες να αναζητήσουν τρόπους με τους οποίους θα καταφέρουν να περιορίσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και όχι μόνο.

Στην προσπάθεια αυτή συμμετέχει μεταξύ άλλων και ο Νεοϋορκέζος σχεδιαστής Joe Doucet, o οποίος δημιούργησε ένα υπό κλίμακα πρωτότυπο αεροσκάφος που ονόμασε ΗER0.

Το HER0 είναι ένα ελικοφόρο αεροσκάφος, η σχεδίαση του οποίου, καθώς και τα υλικά από τα οποία είναι κατασκευασμένο του επιτρέπουν να ταξιδεύει χωρίς να εκλύει ρύπους.

Δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα γνωστή η αυτονομία του αεροσκάφους, ωστόσο, όσο τολμηρό κι αν είναι το εγχείρημα του Αμερικανού σχεδιαστή είναι άξιο συγχαρητηρίων.

Αυτό που έχει γίνει γνωστό είναι ότι η ταχύτητα πτήσης είναι κατά 20% μικρότερη σε σχέση με εκείνη ενός συμβατικού αεροσκάφους, γεγονός που καθιστά ούτως ή άλλως απαγορευτική την κάλυψη μεγάλων αποστάσεων.