Herbert Diess: Θα ανακάμψει η παραγωγή αυτοκινήτων εφέτος


Ο κ. Herbert Diess, ο επικεφαλής του Ομίλου VAG, δήλωσε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που έγινε στο Νταβός ότι αναμένει την αύξηση της παραγωγής αυτοκινήτων εντός της χρονιάς λόγω της αντίστοιχης αύξησης στην προμήθεια ημιαγωγών.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 27/5/2022

Όπως τόνισε ο κ. Herbert Diess, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου VAG και Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen, θα «βελτιωθεί ξεκάθαρα» (όπως είπε) ο όγκος παραγωγής της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας την εφετινή χρονιά, συγκριτικά με ό,τι ίσχυσε τα προηγούμενα δύο χρόνια.

Ο κ. Diess ήταν ένας από τους ομιλητές στο Παγκόσμιο Οικονομικό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Νταβός (Ελβετία) και στο περιθώριο των εργασιών σε αυτό αναφέρθηκε και στο τι πρόκειται να γίνει με την παραγωγική διαδικασία των εταιρειών του κλάδου. Όπως είπε, αναμένει ανάκαμψη στον ρυθμό παραγωγής ως το τέλος του έτους και δήλωσε πως έχει αρχίσει να ομαλοποιείται η εφοδιαστική αλυσίδα για την κατασκευή αυτοκινήτων σε ό,τι αφορά στον Όμιλο VAG. 

Θυμίζουμε ότι από τον πόλεμο στην Ουκρανία η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία επλήγη περισσότερο από άλλες ευρωπαϊκές καθώς υπήρξε έλλειψη και σε καλωδιώσεις εκτός αυτής των τσιπ. Ο κ. Diess δήλωσε σχετικά: «Η κατάσταση στην Ουκρανία είναι υπό έλεγχο πλέον και αν δεν συμβεί κάτι πραγματικά κακό δεν θα υστερήσουμε πολύ στην παραγωγή αυτοκινήτων».

Ο κ. Diess αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι ο Όμιλος VAG θα ξεκινήσει τη διαδικασία για την επαναφορά στην αγορά του Scout ως αμιγώς ηλεκτρικό και την κατασκευή του στις ΗΠΑ. Όπως είπε, αναζητούνται τοποθεσίες για τη δημιουργία των εγκαταστάσεων του εργοστασίου.

Επίσης, δήλωσε ότι η Volkswagen πρόκειται να επενδύσει επτά δισεκατομμύρια ευρώ εντός της επόμενης πενταετίας για να αναβαθμίσει τις υπάρχουσες γραμμές παραγωγής και τα εργοστάσια που ήδη έχει εκεί. Τέλος, αναφορικά με τα αμιγώς ηλεκτρικά νέα μοντέλα που έχει προγραμματίσει να παρουσιάσει και να κατασκευάσει ο Όμιλος VAG ως το 2025 δήλωσε αισιόδοξος ότι θα παρουσιαστούν βάσει του χρονοδιαγράμματος που έχει αποφασιστεί.

Όπως τόνισε, ο Όμιλος μπορεί να εξασφαλίσει την απαιτούμενη ποσότητα μπαταριών για να είναι εντός των στόχων που έχει θέσει. Χαρακτηριστικά, είπε «Υπάρχουν πολλές μπαταρίες; Πιθανότατα, όχι. Υπάρχουν τόσες μπαταρίες όσες έχουμε παραγγείλει; Σίγουρα, ναι».